Clicks2
ms.news

San Rafael: Bishop Taussig Masih Berbohong

BishopSan Rafael, Eduardo Taussig, Argentina, penamat bagi golongan “konservatif” seminarinya, mempertahankan perlakuan jenayahnya dalam siaran rancangan televisyen tempatan sepanjang 40 minit (7hb Ogos) di hadapan dua wartawan yang menurutinya.

Taussig tidak memberikan, walaupun satu sebab yang serius bagi langkah yang penuh dramatik ini tetapi sekali lagi menyalahkan kepada keputusan yang dikenakan atas “Holy See,” khususnya terhadap Kardinal Beniamino Stella yang mengetuai Kongregasi Klergi.

Taussig memberitahu bahawa dia berbual dengan Stella menerusi telefon hampir sejam mengenai siapa yang “dikenal-pasti” terlibat dengan kepastian “perlu menutup seminari diocesannya.” Perkataan"dikenal-pasti" membuktikan bahawa Taussig merupakan dalang di sebalik keputusan tersebut, bukan Stella.

Namun, dia masih teruskan dalam rancangan tersebut untuk menipu orang ramai dengan berkata bahawa dia perlu menjadi “taat” kepada Rome. Setelah mengulangi kenyataan palsu ini, Taussig masih menggaru leher dan pipinya, di mana dalam istilah bahasa badan, ianya berkaitan dengan emosi negatif atau berbohong.

Jelasnya, bahawa dia memusnahkan seminari tersebut kerana paderi “yang datang dari seminarinya” enggan mematuhi dekri virus coronanya [yang tidak adil] dengan melaksanakan Communion dalam tangan.

Dalam banyak negara, communion dalam tangan tidak diperkenalkan dan ia tidak memberikan sumbangan dalam penularan virus yang semakin bertambah.

Teori salah Taussig adalah termasuk “bentuk yang berbeza dalam penerimaan Communion” dengan katanya,“tiada” membazirkan “kekayaan Eukharis.” Secara serentak, dia cuba untuk mencela dalam bab penerimaan Communion yang telah pasti “menyalurkan air liur dari seseorang ke seseorang yang lain” ketika mengambil Communion dengan tangan seseorang , merupakan “cara martyrs” menerimanya.

#newsXnaxpyiuvp