Clicks212
hu.news

Esemény: Bergoglio újrahasznosítja a csődbe jutottakat és az alkalmatlanokat

A "munkanélküliek, csődbe jutottak, alkalmatlanok és a támogatást, képet és politikát igénylő emberek", akiket senki sem vesz figyelembe, Bergoglióhoz mennek, itt pedig "újjáélesztik őket" - írja Mons X. a MarcoTosatti.com oldalon (július 13).

Mons. X néhány példát vett azok közül, akik novemberben fognak előadni az olasz Assisi "Francesco gazdasága" eseményen:

• A 80 éves bangladesi Muhammad Yunus, aki 2006-ban kapta meg az értéktelen Nobel-békedíjat, továbbá az illegális bevándorlást pénzeli. 2011-ben kirúgták a Grameen Bankból, melyet ő alapított, 2013-ban pedig adócsalással vádolták. Eltűnt, de végül Bergoglio élesztette fel.

• A 67 éves indiai Vandana Shiva, egy étel aktivista, aki 40.000 dollárt kér előadásonként, továbbá business class repülőjegyet Újdelhiből.

Jeffrey Sachs Obama próféta

• Bruno Frey "boldogság kutató", aki a zürichi egyetemmel kötött szerződése azért nem lett meghosszabbítva, mert többen is kételkednek a tudományos megközelítésében.

• A kanadai Jennifer Nedelsky, aki tanai a "feminista elméleten alapszanak".

• Carlo Petrini, 71 éves (ex-) kommunista, ínyencmester és a Slow Food alapítója, aki azt mondta egy interjúban, hogy ő, Greta Thunberg és Bergoglio együtt meg fogják menteni a világot.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsSkufieoopl