Házi őrizetben a nicaraguai püspök

A nicaraguai rendőrség augusztus 5-én büntetőeljárást indított a kormánnyal szemben álló Rolando Álvarez, Matagalpa püspöke ellen.

Egyelőre pontos információt nem lehet tudni. Álvarezt azzal vádolják, hogy megpróbálta erőszakra buzdítani a hívő tömegeket, valamint "a lakosság elleni gyűlöletcselekményekkel", és a béke és a harmónia megzavarásával.

Csütörtökön házi őrizetbe vették. A rendőrség megakadályozta, hogy elhagyja otthonát egy úrvacsora vezetése céljából. Háza körül hívők tömege gyűlt össze.

A püspök szembeszállt a rendőrök erejével, és kijött megáldani az embereket (ahogy a videón is látható). Körbesétált, énekelt, imádkozott velük.

De a járdára is letérdelt egy ponton, feltartotta a kezét a rendőrök mellett, akik nem avatkoztak közbe. Az erről készült képek bejárták az egész világot.

Augusztus 6-án Álvarez élőben közvetítette az otthon tartott úrvacsorát. Az ellene folyó nyomozás hat papot és több világi személyt is érint.

Sommertag nicaraguai nunciust márciusban kiutasították az országból, miután a nemzetbiztonsági szervek egy lehallgatás során megtudták, hogy támogatja a kormány megdöntésére készülő szervezkedést.

#newsDxgxswapkn
02:04
Pálos Pál
Rendszeresen úrvacsorát írtok szentmise helyett. "úrvacsora vezetése céljából" – ez a legszebb. Ezek google fordítós írások?