Clicks22
sl.news

Frančišek skrbi za svoje skorumpirane prijatelje: Povratek Zanchette

Osramočeni argentinski škof Gustavo Zanchetta, usposobljeni električar, obtožen zlorab in slabega upravljanja, se je ta mesec tiho vrnil na delo v Vatikansko investicijsko banko (APSA), so (13. junija) sporočili pri CruxNow.com. V APSA je zadolžen za upravljanje premoženja.

Zanchetta je bil januarja 2019 suspendiran s svojega delovnega mesta, potem ko je Frančišek končno privolil v ponovno obravnavo obtožb glede homoseksualni zlorab, ki so bile usmerjene zoper njega. V Argentini je trenutno na čakanju še pet primerov spolnih zlorab nad duhovščino, to so primeri vključno z nekdanjo redovnico, poteka pa tudi kazenska preiskava zaradi obtožb goljufije.

Zanchetta je kot nekdanji Oranski škof (2013-2017) odstopil zaradi "zdravstvenih razlogov." Kmalu zatem je Frančišek zanj ustvaril novo delovno mesto v Vatikanu.

Zdaj je vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni potrdil, da "Zanchetta seveda ostaja na razpolago argentinskim pravosodnim organom, vendar pa nadaljuje s svojo službo, ki nikakor ne ovira kriminalnih preiskav."

Če bi Zanchetta delal dobro, ne pa zlo, bi se ga Frančišek že zdavnaj znebil.

Zanimivo bi boli vedeti, kaj bi o tem imela povedati vedno alarmantna Papeška komisija za varstvo mladoletnikov (ter njen predsednik: kardinal Seán Patrick O'Malley).

#newsRtvwriwvqx