Clicks642
hu.news
1

Burke bíboros: Melyek a legfontosabb eszközeink a vírus ellen?

Burke bíboros azt írja nagyheti üzenetében, hogy mióta püspök lett, még nem volt olyan karácsony vagy húsvét, amit nem igyekezett háttérbe szorítani valamilyen válsághelyzet vagy szomorú esemény az egyházmegyéjében.

Egy kollégája megjegyzésbe azt írta, hogy "Sátán próbálja ellopni örömünket". Burke nem lepődik meg azon, hogy a sátán a koronavírust használja fel, hogy elterelje figyelmünket a nagyhétről.

Észrevette, hogy sokan félnek, mert a koronavírus feletti győzelem tőlünk függ, de elfelejtették, hogy Krisztus az, aki vezet. Ennek az oka pedig az, hogy az egyház már nem képes "tanítani azt, hogy Krisztus az Úr".

Burke szerint "szomorú", hogy még az egyházi dokumentumok, melyek értelme az, hogy a nehézségekről írnak, nem veszik tudomásul Krisztust, és azt, hogy "az imádkozás és az istentisztelet az első és legfontosabb eszközünk bármilyen gonosz legyőzéséhez".

#newsHpzajkgvsh

purificatio
Lehet, hogy Isten éppen azért küldte a vírust, mert meghallgatta imánkat, hogy adjon valami figyelmeztető jelet?! A jók szenvednek, mert az értékes, a rosszak szenvednek, mert az igazságos. De vajon elég hatékony lesz-e a figyelmeztetés? Félek arra gondolni, aminek még jönnie kell ahhoz, hogy az egyház és a világ észhez térjen...