hu.news
1477

A hanyatlás hanyatlást szül: Zsinati jelentések Svájcból, Írországból

A svájci püspökökaugusztus 15-i zsinati jelentése a [svájci] egyházat "lelkészi mentalitással", "hatalommal való visszaéléssel", "a svájci élet és kultúra realitásának figyelmen kívül hagyásával" jellemzi.

A svájci "élet és kultúra realitását" a pénz, a hanyatlás, a drámaian csökkenő születésszám és a tömeges bevándorlás jellemzi. A jelentés azt a hazugságot terjeszti, hogy az egyház "megtagadja a nők egyenjogúságát" és "kirekeszti" a homoszexuálisokat. Az eredményekből látható, hogy csak a szélsőségesek elenyészően kis száma vett részt a vizsgálatban. A jelentés egyáltalán nem közöl számokat.

Az ír püspökök augusztus 12-i jelentése a nők [érvénytelen] felszentelésére szólít fel, azzal vádolva Krisztust, hogy "bántó", amiért csak férfiakat szólít fel a papságra.

A jelentés készítői "elsöprő [ördögi] felhívást" hallottak a homoszexualitás népszerűsítésére az egyházban. Első lépésként felszólították az egyházat, hogy homoszexualitást ne illessék bűnnel kapcsolatos szóhasználattal.

Nem meglepő, hogy az olyan országokból származó jelentések, ahol az egyház haldoklóban van, tükrözik ennek a haldoklásnak az okait.

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-ND, #newsAawwpktxce

Lajos D
Jól néznek ki! Már nem is a férfiak szülnek, hanem a hanyatlás.