Clicks390
hu.news

Őrültség! A régi rítust követő püspök MEGVÉDI a Traditionis Custodest

Fernando Rifan püspök, a brazil Camposban működő régi rítusú apostoli adminisztráció vezetője egy nemrégiben tartott szentbeszédében (videó lent) nyilatkozott Ferenc pápa Traditionis Custodes kísérőleveléről.

Elmondta, hogy válaszolt Ferenc pápa publikációra nem került római rítus konzultációjára, mégpedig azt, hogy az ő joghatóságán belül "nincsenek problémák".

Rifan azonban a római mise két "ellenségét" azonosította. Az első "ellenség" a progresszív konformisták, akik gyűlölik a római misét, mert az kifejezi a katolikus tanítást a miseáldozatról.

Hogy magát opportunista módon "középre" helyezze, kitalált egy "második ellenséget", akit "radikális tradicionalistáknak" nevezett, és "makacs" (=meghatározott) és "veszekedős" (=meggyőződéses) embereknek nevezett. Arra célzott, hogy ez a képzeletbeli ellenség "a misét arra használja fel, hogy a második vatikáni zsinatot, a helyi püspököt és az egész egyházat kritizálja" - mintha ez a kritika nem lenne jogos.

"Mindenki tudja, hogy vannak radikálisok az interneten, és ez is árt a régi mise formájának, mert végül arra használják fel, hogy problémákat okozzanak az egyházban". Rifan nem magyarázta meg, hogy a római rítus betiltásával Ferenc pápa hogyan kezeli ezt a "problémát".

Megemlítette a Ferenc pápával való találkozását Rómában, amikor a pápa azt mondta neki, hogy "én csak az ellen vagyok, hogy kihasználják a a mise régi formáját, amikor arra használják, hogy támadják az egyházat, a pápát és a zsinatot". Rifan egyetértett a pápával: "Én is".

Rifan szerint a Traditionis Custodes nem eltörli, hanem csak "szabályozza" a római misét. Azt a furcsa elméletet állítja fel, hogy ez csak azokat érinti, akik "eddig rosszul csinálták", és most már a püspökök engedélyét kell kérniük. Ezzel az egyház MINDEN papját elítélte az egész egyházban, mert a TC mindannyiukat érinti.

2017 októberében Rifan azt mondta a laikusoknak, hogy ne várjanak a pásztorokra, szólaljanak fel, és tiltakozzanak - pontosan ez történik most a TC-vel kapcsolatban

#newsLbtgdmhima

08:44