Clicks39
ro.news

Cardinalul Pell și-a „schimbat” opiniile despre iad

Cardinalul George Pell a declarat pentru FirstThings.com (15 noiembrie) că obișnuia să lupte pentru a împăca dragostea lui Dumnezeu cu pedeapsa eternă.

Timp de decenii, el a crezut că aproape toată lumea va fi salvată, foarte puțini vor merge în iad și mulți vor avea nevoie de purificare în purgatoriu, deși știa că Doctorii Bisericii au învățat că majoritatea rasei umane este condamnată.

Cardinalul a fost, de asemenea, conștient de avertismentul lui Hristos din Luca 13:24: „Străduiţi-vă să intraţi pe uşa cea îngustă, căci vă spun că mulţi vor încerca să intre, dar nu vor putea."

El și-a „schimbat” punctele de vedere când i-a spus un episcop american că răstignirea lui Hristos și activitatea preoțească ar fi inutile, dacă nu ar exista o pedeapsă eternă.

Acum, Pell declară că a fost un „sentimentalist ascuns” care a ignorat suferința teribilă cauzată de păcat și a subestimat „încăpățânarea voinței umane."

El crede că a nu lua în serios faptul că Hristos îi va judeca pe toți în ultima zi este „în centrul crizei credinței și moralei."

Imagine: George Pell, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAqnuljqrzn