hu.news
21.1K

Szabadkőműves páholyt avat fel a Novus Ordo püspök

Az olaszországi Terni 62 éves püspöke, Francesco Soddu, részt vett egy szabadkőműves páholy szeptember 27-i felavatásán, sőt a szalagátvágási ünnepségen is ott volt (lásd a képen). A szabadkőművesség …More
Az olaszországi Terni 62 éves püspöke, Francesco Soddu, részt vett egy szabadkőműves páholy szeptember 27-i felavatásán, sőt a szalagátvágási ünnepségen is ott volt (lásd a képen).
A szabadkőművesség teljes mértékben összeegyeztethetetlen a katolicizmussal, mert egy olyan istenséget követ, akit "a világegyetem legfőbb építészének" neveznek, és aki el van választva a Földtől. Ezért a szabadkőművesek tagadják a kinyilatkoztatást, a megtestesülést és az Isteni gondviselést.
A GrandeOriente.it nyilvánosságra hozta a beiktatás képeit. Soddu az egyházmegye honlapján a kritikusai támadásával próbálta megvédi magát, valamint állítása szerint a fényképes bizonyítékokat "félreértették" és "félreértelmezték".
Szerinte figyelmen kívül hagyták a szavait, mert nem a kereszténységtől eltérő világnézettel azonosult, hanem "az evangéliumról akart tanúságot tenni" a zsinat idejében.
Őszintébb megjegyzéseket Stefano Bisi nagymestertől lehetett hallani. Az egyház és a szabadkőműves szekta kapcsolatára utalva …More
charisma
Uram, irgalmazz...
francesco69
Nyilvános hittagadás.