Clicks157
hr.news

Franjo se oprašta od meštra svečanosti, organizatora putovanja, Alitalije - i evanđelja

"Neka se nikada ne kaže da riječi koje podijeljuju dolaze iz usta vjerskih vođa, već samo riječi otvorenosti i mira", rekao je Franjo protestantskim i židovskim vođama 12. rujna u Budimpešti - dok sam Krist kaže da "nisam došao donijeti mir nego mač" (Mt 10,34).

Nadalje, Franjo je židovsku Novu godinu i Dan pokajanja opisao kao "trenutke milosti i poziv na duhovnu obnovu" - iako se temelje na nijekanju Krista.

Tvrdio je da su [vjerski] Židovi njegova "braća u vjeri našeg Oca Abrahama" - implicirajući da su Abrahamova i Kristova vjera dvije različite stvari, što nisu. Prema Ivanu 3:36 prava su Abrahamova djeca samo ona koja vjeruju u Krista i "tko odbije vjerovati u Sina, neće vidjeti život, ali Božji gnjev ostaje na njemu".

Tijekom svog leta za Budimpeštu, Franjo je rekao da je ovo putovanje jedno od oproštajnih: posljednje sa svojim meštrom svečanosti mons. Guidom Marinijem, posljednje s njegovim organizatorom putovanja mons. Dieudonnéom Datonouom, te posljednje s Alitalijom koja će biti rebrendirana u listopadu.

#newsYwjkbponzb