Clicks16
ro.news

L'Osservatore Romano: Biserica trădătorilor adăpostește Simpatia pentru trădător

Ediția din Vinerea Mare a Vaticanului L'Osservatore Romano a sărbătorit pe primele sale trei pagini Iuda Iscariotul, trădătorul lui Hristos .

Andrea Monda, redactorul-șef al L'Osservatore, scrie pe prima pagină despre „Iuda și scandalul milei” explicând că vrea să „cinstească” figura „cea mai tragică și neliniștitoare” a Evangheliei.

O imagine arată un Hristos gol plecându-se peste Iuda mort căruia îi slujea. Tabloul a fost pictat de un artist francez care a fost impresionat de lauda lui Francisc față de Iuda.

L'Osservatore a publicat, de asemenea, o predică a Părintelui modernist Primo Mazzolari (+1959) care contrazice Evanghelia susțînând că Iuda a fost „iertat”.

Un text al convertitului și fascistului catolic Giovanni Papini (+1956) susține că Iuda trebuie să fi avut un „motiv mai bun” de a-l trăda pe Hristos decât doar cele 30 de monede de argint.

În sfârșit, există un text al scriitorului italian Giuseppe Berto (+1978), un fascist care s-a considerat ulterior anarhist, care a venit cu ideea că Hristos „îi datorează” glorificarea lui Iuda.

În surse relevante pentru Biserică, Hristos spune despre Iuda „vai de acel om care îl trădează pe Fiul Omului” și „ar fi mai bine pentru el dacă nu s-ar fi născut” (Mt 26,24). Ioan 13,27 explică faptul că „Satana a intrat în Iuda” și Ioan 17:12 îl numește „fiul pierzaniei”.

#newsTpexhrddau