Amazonasi szinódus: A gazdag német püspök "elmondja javaslatát" a cölibátus eltörléséről

Az osnabrücki modernista Franz-Josef Bode püspök többször elmondta, hogy meg akarja szüntetni a cölibátust. Bode a gazdag és erős német püspöki konferencia elnök-helyettese. Azt mondta a Neue Osnab…
lowoa
Szent Brigitta: Az a pápa, aki feladja a cölibátust, a pokolra kerül.

A Szűzanya elmagyarázta Svéd Szent Brigittának, hogy ha egy pápa megengedi a papoknak a nősülést, akkor a pokolra fog kerülni. Ezt mondta a látnoknak:

"Most elmagyarázom neked, mi Isten akarata ezzel kapcsolatban ...

Tudnod kell ezt is: ha egy pápa megengedi a papoknak, hogy testi házasságot kössenek, Isten olyan súlyos …
More
Szent Brigitta: Az a pápa, aki feladja a cölibátust, a pokolra kerül.

A Szűzanya elmagyarázta Svéd Szent Brigittának, hogy ha egy pápa megengedi a papoknak a nősülést, akkor a pokolra fog kerülni. Ezt mondta a látnoknak:

"Most elmagyarázom neked, mi Isten akarata ezzel kapcsolatban ...

Tudnod kell ezt is: ha egy pápa megengedi a papoknak, hogy testi házasságot kössenek, Isten olyan súlyos büntetéssel fogja sújtani spirituális úton, mint amilyen súlyos igazságos testi büntetést szab ki a törvény az olyan emberre, aki olyan súlyos bűnt követett el, hogy azt érdemli, hogy kivájják a szemét, levágják a nyelvét, az ajkait, orrát és a fülét, amputálják a kezét és a lábát, az egész testéből folyjon el az összes vére úgy, hogy a teste kihűljön, és végezetül a kivérzett holttestét dobják a kutyák és más vadállatok elé. Ehhez hasonló dolog történik spirituálisan azzal a pápával, aki szembe megy a fent említett rendelkezéssel és Isten akaratával, és megengedi a papoknak, hogy házasságot kössenek.

Emiatt az ilyen pápától Isten teljesen elveszi a spirituális látás és hallás képességét, a spirituális szavakat és tetteket. Spirituális bölcsessége teljesen kihűl; és végezetül a halála utána a lelkét a pokolba vetik örök szenvedésre, oly módon, hogy a démonok eledele lesz örökké, vég nélkül."

forrás: gloria.tv
charisma likes this.
Valefar
Egyébként ezzel én is tökéletesen egyetértek! Papok soha nem nősülhetnek!!! De itt nem erről van szó! Hanem arról, hogy nős férfiakat pappá fognak szentelni. És ha ez így lesz, akkor azon is Isten áldása kesz, azt is Krisztus akarta, és akarja hiszen a papszentelés nem lehet másmilyen! Vagy a szentelés során a nős férfi nem kapja meg az eltörölhetetlen karaktert? A nős férfi szentelésekor nincs …More
Egyébként ezzel én is tökéletesen egyetértek! Papok soha nem nősülhetnek!!! De itt nem erről van szó! Hanem arról, hogy nős férfiakat pappá fognak szentelni. És ha ez így lesz, akkor azon is Isten áldása kesz, azt is Krisztus akarta, és akarja hiszen a papszentelés nem lehet másmilyen! Vagy a szentelés során a nős férfi nem kapja meg az eltörölhetetlen karaktert? A nős férfi szentelésekor nincs ott a Szentlélek? Erről mit mondott a Szűzanya Svéd Szent Brigittának?
Valefar
Az ortodox és görög katolikus atyák is "otthon hagyják" a családjukat amikor szentmisét, liturgiát tartanak. Akkor most ők nem papok? Nem hitelesek? Kérdezze neg a görög katolikus híveket, hogy mennyire néznek fel a papjukra, mennyire tartják őket hitelesnek papként, úgy, hogy házasok! Az apostoli, papi successio érvényes, és élő! Akkor? Ugyanaz a "rendszer" mint a görögöknél, ortodoxoknál, …More
Az ortodox és görög katolikus atyák is "otthon hagyják" a családjukat amikor szentmisét, liturgiát tartanak. Akkor most ők nem papok? Nem hitelesek? Kérdezze neg a görög katolikus híveket, hogy mennyire néznek fel a papjukra, mennyire tartják őket hitelesnek papként, úgy, hogy házasok! Az apostoli, papi successio érvényes, és élő! Akkor? Ugyanaz a "rendszer" mint a görögöknél, ortodoxoknál, miért lenne probléma a rómaiaknál?
Nem kell megsertodni azonnal, amikor nem a teologia es a hagyomany felol szolal meg valaki, Igenis mely torest, lelki fajdalmat okoz a kerdes felvetese is. A papsag sacramentum. A katolikus egyhaz szent. Ha az egyik sacramentumot kikezdik, jon a tobbi egymas utan. Ma a szent fogalma nagy tomegeknek semmit sem jelen, ezert szimpatikus nekik, ha azt halljak magat a szentseget profanizalja nehany …More
Nem kell megsertodni azonnal, amikor nem a teologia es a hagyomany felol szolal meg valaki, Igenis mely torest, lelki fajdalmat okoz a kerdes felvetese is. A papsag sacramentum. A katolikus egyhaz szent. Ha az egyik sacramentumot kikezdik, jon a tobbi egymas utan. Ma a szent fogalma nagy tomegeknek semmit sem jelen, ezert szimpatikus nekik, ha azt halljak magat a szentseget profanizalja nehany nyugodtan kindom nehany elvetemult teologus es a hiaerarchia nehany ideologiat es szellemi iranyzarokat koveto tagja. Senkitol nem hallottta , hogy viccelodne a gorogok, orthodoxok hagymanyaival kapcsolatban. A fo ellenseg egyedul a katolikus egyhaz.
VeronikaSeele likes this.
Valefar
Abban a pillanatban, amikor a nős embert felszentelik, abban a pillanatban egy eltörölhetetlen karakterrel részesedik Isten akaratából és erejétől. Tehát ugyanannak a szentségnek a birtokosa lesz, mint a nőtlen pap. Az emvereknek a papságát kell tisztelniük függetlenül attól, hogy nős pap vagy nőtlen pap! A papság szentség. Ha hiszünk abban, hogy e szentségben is Isten akarata teljesül, és …More
Abban a pillanatban, amikor a nős embert felszentelik, abban a pillanatban egy eltörölhetetlen karakterrel részesedik Isten akaratából és erejétől. Tehát ugyanannak a szentségnek a birtokosa lesz, mint a nőtlen pap. Az emvereknek a papságát kell tisztelniük függetlenül attól, hogy nős pap vagy nőtlen pap! A papság szentség. Ha hiszünk abban, hogy e szentségben is Isten akarata teljesül, és különleges kegyelme árad a kiválasztottra, akkor nem releváns, hogy nős vagy nőtlen ember. Csak az Isten által választott papságát látom benne. Vagy Ön vagy bárki különbséget fog tenni nős és nótlen ember papi szentsége között?! Ott, ahol nem lehet?!
@Valefar a római katolikus egyházban a cölibátust a papságra Isten által meghívott férfi Isten iránti szeretetből, önként, szabad akaratából választja.

A görögkatolikus atyák közül sokan szenvednek attól, hogy a két hivatás között “ingáznak”...
Valefar
Kedves Vetonika! A kérdés nem ez volt. Az orzodox és görög katolikus atyák ugyanúgy Isten hívására vállalják a papságot vagy a szerzetességet! A papság mint szentség szempontjából sem ontológiailag, sem kánonjogilag (természetesen nem státuszjogi értelemben!) és sem gyakorlatilag nincs különbség házas és nőtlen pap között! Vagy ön különbséget tesz a római katolikus egyházban felszentelt nős …More
Kedves Vetonika! A kérdés nem ez volt. Az orzodox és görög katolikus atyák ugyanúgy Isten hívására vállalják a papságot vagy a szerzetességet! A papság mint szentség szempontjából sem ontológiailag, sem kánonjogilag (természetesen nem státuszjogi értelemben!) és sem gyakorlatilag nincs különbség házas és nőtlen pap között! Vagy ön különbséget tesz a római katolikus egyházban felszentelt nős áldozópapok (vannak pár ezren) és a nőtlen áldozópapok között? Vagy a nős görög aty ák és a nőtlen atyák között? Ha igen, akkor milyen alapon? (Mert ilyen megkülönböztetés nincs és nem is lehet!)
A gazdag nemet katolikusok eltartjak a plebanost a felesegevel es 12 gyerekevel egyutt. Peldat mutatva a gyerekek szamanak novekedsevel, ami bizonyitja, hogy nem hasznalnqk fogamzasgatlot. Itthon az a 300 ezer katolikus aki szentmisere jar a perselypenzbol es a be nem fizetett egyhazo adobol nem tud csalados papoket eltartani. Meg kevesebben fognak gyonni es aldozni. Legutobbii gyaszmisen 50 …More
A gazdag nemet katolikusok eltartjak a plebanost a felesegevel es 12 gyerekevel egyutt. Peldat mutatva a gyerekek szamanak novekedsevel, ami bizonyitja, hogy nem hasznalnqk fogamzasgatlot. Itthon az a 300 ezer katolikus aki szentmisere jar a perselypenzbol es a be nem fizetett egyhazo adobol nem tud csalados papoket eltartani. Meg kevesebben fognak gyonni es aldozni. Legutobbii gyaszmisen 50 emberbol 15 aldozott. Ezekben nincs es nem kesz elet, mert nem veszik komolyan az Ur kimondott szavait.
Atosz80 likes this.
A német római katolikus egyház (is) hanyatlik, egyre több az egyházból kilépő és így egyházi adót nem fizető ember. Németországban más az egyház finanszírozása, mint Magyarországon. Egyik országban sem kizárólag a hívek adományaiból, befizetett adójából finanszírozzák az egyházat, hanem legfőképp az államtól kapott pénzből.
Hívő katolikus ember nemcsak imádkozik embertársai megtéréséért, hanem …More
A német római katolikus egyház (is) hanyatlik, egyre több az egyházból kilépő és így egyházi adót nem fizető ember. Németországban más az egyház finanszírozása, mint Magyarországon. Egyik országban sem kizárólag a hívek adományaiból, befizetett adójából finanszírozzák az egyházat, hanem legfőképp az államtól kapott pénzből.
Hívő katolikus ember nemcsak imádkozik embertársai megtéréséért, hanem példamutató életet élve tanuságot is tesz a hitéről.