72 pages
apulchra
21.8K

R. Garrigou-Lagrange OP: A megkezdett örökélet

Forráslink: Hortus Carmeli hortuscarmeli.blogspot.com/…/reginald-garrig… Reginald Garrigou-Lagrange a 20. század egyik legjelentősebb teológusa. Különösen jelentõset alkotott a spirituális teológia …More
Forráslink:
Hortus Carmeli
hortuscarmeli.blogspot.com/…/reginald-garrig…
Reginald Garrigou-Lagrange a 20. század egyik legjelentősebb teológusa. Különösen jelentõset alkotott a spirituális teológia területén. 1909-tõl 1959-ig az római Angelicumban tanít alapvető teológiát, dogmatikát és 1917-ben megalapítja az elsõ spirituális teológia tanszéket.
1938-ban a Korda Kiadó dr. Ervin Gábor fordításában A megkezdett örökélet. (A keresztény lelkiség alapelvei) címmel meg jelentette meg a Principes de spiritualité. Les trois conversions et les trois voies. című kis könyvét.
Ebben nagyon lényegretörően és nagyon jól érthetően a keresztény élet szakaszait veszi végig a kezdetektől a misztikus egyesülés csúcsáig. Alapvető bevezetés a keresztény lelkivezetés hagyományába, amely nem csak lelkivezetők és keresztény pedagógusok számára elengedhetetlen mű, hanem minden olyan keresztény számára is, aki komolyan veszi a hitét.
Az Olvasónaplóba feltettem az egész könyvet 1.
Itt pedig letölthető …More
charisma and one more user like this.
charisma likes this.
Annaszu likes this.