Fenntartható-e még Húsvét igazsága?

Engem keresztyénként mindig zavart az olyan megfogalmazás, miszerint „a keresztyének úgy hiszik, hogy Jézus Krisztus feltámadt”. Avagy személyesre fordítva: „Én hiszem, hogy Jézus Krisztus feltámadt”…
Micsoda cim! Brutalis. Elvarom, higy ujragondolja .a Pitagoras tetelt is. Nem fogom bizonyitani Jezus feltamadt vagy sem, mert ahogy az I. Vatikani zsinaton kijelentettek, a Szentlelektol sugalmazott iras .ez nem vonatkozik a protestansokra, mert ok elvetik a katolikus egyhazat ugy ahogy van, raadasul torzitott lencsen neznek a tortenelemre, ami az egyik ok, ahogy ma Europa kinez. Eltelt 500 ev …More
Micsoda cim! Brutalis. Elvarom, higy ujragondolja .a Pitagoras tetelt is. Nem fogom bizonyitani Jezus feltamadt vagy sem, mert ahogy az I. Vatikani zsinaton kijelentettek, a Szentlelektol sugalmazott iras .ez nem vonatkozik a protestansokra, mert ok elvetik a katolikus egyhazat ugy ahogy van, raadasul torzitott lencsen neznek a tortenelemre, ami az egyik ok, ahogy ma Europa kinez. Eltelt 500 ev itt az ideje, hogy ujra gondolljak a rosszul begombolt mellenyr. Nekem mint katolikusnak normalis, hogy a Szent Janos latta es hitt, marmint a leplet amibol szo szerint eltunt a test. .Szent Pal azt mondta ha Krisztus nem tamadt fel hiaba a hiaba a mi igehirdetesunk. Az apostolok visszaemlekeztek a Tora es Jezus szavaira a HIT FENYE megvilagitott mindent es az apostoli hit vilagit ma is a papsagban es a katolikus hivokben. XVI. Benedek papa a Nazareti Jezus konyve boritojan irja, " Mindossze a rokonszenvnek azon megelolegezeset kerem, az olvasoktol, amely nelkul nem letezik SEMMILYEN" megertes." Ajanlom Joseph Ratzinger A kereszteny hit c. Konyvet. Alapmu. Nem ez az egy van neki.
charisma
@Gratia copiosa , köszönöm.
A református szerző véleményét ezzel együtt fontosnak tartom, mivel a kereszténynek tartott sajtóban is ilyen, objektívnek tűnő felütéssel szokták kezdeni húsvét tájékán a vezércikkeket.

A gond az, hogy a legtöbb katolikus jobban érzi magát keresztényként, mint katolikusként - ergo az ilyen jellegű megfogalmazásokkal könnyebben tudnak azonosulni, mint a katolikus (…More
@Gratia copiosa , köszönöm.
A református szerző véleményét ezzel együtt fontosnak tartom, mivel a kereszténynek tartott sajtóban is ilyen, objektívnek tűnő felütéssel szokták kezdeni húsvét tájékán a vezércikkeket.

A gond az, hogy a legtöbb katolikus jobban érzi magát keresztényként, mint katolikusként - ergo az ilyen jellegű megfogalmazásokkal könnyebben tudnak azonosulni, mint a katolikus (és emiatt sokszor sarkított és így támadott) alaptézisekkel.

A Katolikus Egyháznak nem "megértőnek" kellene lennie, hanem tanítania saját alapigazságait - még ha a földi egyház számos vezetője ezt ma másképpen gondolja, akkor is.