A munka az, amit csinálunk, de valóban azok vagyunk, amit csinálunk? Általános az a tendencia, hogy az identitásunkat és értékünket a hivatásainkból nyerjük. Gyakran amikor találkozunk valakivel az …More
A munka az, amit csinálunk, de valóban azok vagyunk, amit csinálunk? Általános az a tendencia, hogy az identitásunkat és értékünket a hivatásainkból nyerjük. Gyakran amikor találkozunk valakivel az egyik első kérdésünk az, hogy (vagy tőlünk kérdezik meg) „Mivel foglalkozol? ” Ez számos esetben egy érvényes kérdés, de nem abban az esetben, ha arra használjuk, hogy meghatározzuk, hogy kik vagyunk – vagy hogyan viszonyulunk másokhoz. Túl könnyen összekeverhetjük a munkát az imádással.
A szó „imádat” az angolban részben az „érdemes-hajó”-ból származik,- ami méltó a mi figyelmünkre és imádásunkra, ami a legnagyobb érték a mi szemünkben. A munka fontos, de vajon megéri odaszentelni az összes időnket, energiánkat és erőforrásainkat minden más kárára?
karizmatikus.hu
charisma
21

Imádod a munkádat?

katolikus hitvédelem és megújulás
Gratia copiosa
Az embert a hite teszi emberre - mondta Adolph Kolping. Vallas es ereny - munka es szorgalom - egyseg es szeretet - vidamsag es trefa. Mindenrol szo van ma a katolikus egyhazban csak az erenyrol, szorgalomrol es egysegrol soha senki nem beszel. Uszunk a szeretetben, a dialogusban es az aktivizmusban.
charisma likes this.
balage
ÁMEN
balage likes this.