Lajos D
Lajos D

James Martin SJ: Az apátság - nagyon nem ajánljuk

"Az apaságnak" olvastam a címet. Mondtam is magamban: "Nézd már, James atya bűnbánatot tartott!" De aztán látom, hogy nem. @charisma, nagy ölelés ezért az írásodért! (Persze nem olyan jamesmartinos ölelésre gondoltam...)
Lajos D

Véghelyi Péter: A magyar nyelv Isten nélkül értelmezhetetlen

Bocsánat, Tanár Úr, igyekszem figyelmesebben olvasni.
Lajos D

Véghelyi Péter: A magyar nyelv Isten nélkül értelmezhetetlen

Egyértelműen a 3.
Lajos D

Véghelyi Péter: A magyar nyelv Isten nélkül értelmezhetetlen

A módosítások számából is csak arra következtettem, hogy foglalkozol vele, tehát valamiért fontos. A problémám az idézett mondattal nem az "áll fenn" miatt van. Van egy szép gondolat benne: a magyar nyelvben csodálatos, értelmes dolgok vannak, jó ezeket megismerni, megcsodálni. De amikor ennek kapcsán már odáig jut, hogy a nyelvből vezeti le egy nép romlottságának okát, akkor az ok-…More
A módosítások számából is csak arra következtettem, hogy foglalkozol vele, tehát valamiért fontos. A problémám az idézett mondattal nem az "áll fenn" miatt van. Van egy szép gondolat benne: a magyar nyelvben csodálatos, értelmes dolgok vannak, jó ezeket megismerni, megcsodálni. De amikor ennek kapcsán már odáig jut, hogy a nyelvből vezeti le egy nép romlottságának okát, akkor az ok-okozati összefüggés felborulni látszik (mintha azért építették volna a bábeli tornyot, mert romlott volt a nyelvük?), és már-már predestinációt súrolja. Szegény ánglius nem születhetett magyarnak, rossz nyelve van, tehát romlott. Persze eltúloztam az érthetőség kedvéért.
Lajos D

Ez még csak az "első lépés": Újabb német egyházmegye vezeti be a világiak keresztelését

Botránkozzatok meg, de nálunk ősrégi szokás a világiak keresztelése. Olyannyira, hogy csak őket keresztelik, még egyetlen papot vagy püspököt sem kereszteltek mifelénk. Sőt, azt mondják, hogy ez feltétele is a papszentelésnek.
Lajos D

Véghelyi Péter: A magyar nyelv Isten nélkül értelmezhetetlen

@Bazsó-Dombi Attila, a néhány napja általad végzett megosztások, módosítások számából látom, hogy fontosnak tartod ezeket a műveket, de megosztanád azt is velünk, hogy miért? Én egy ilyen mondat után satuféket fogok, és bánatosan fejelek le bármilyen szófelhőt: "Ne legyenek azonban ábrándjaink, korunk erőteljes erkölcsi romlása a különböző nyelvek, vagyis e nyelvekre épülő gondolkodásmód …More
@Bazsó-Dombi Attila, a néhány napja általad végzett megosztások, módosítások számából látom, hogy fontosnak tartod ezeket a műveket, de megosztanád azt is velünk, hogy miért? Én egy ilyen mondat után satuféket fogok, és bánatosan fejelek le bármilyen szófelhőt: "Ne legyenek azonban ábrándjaink, korunk erőteljes erkölcsi romlása a különböző nyelvek, vagyis e nyelvekre épülő gondolkodásmód romlottságára – melyben az angol élen jár – vezethetők vissza, áll fenn!" Ez most komoly?
Lajos D

Pontifical Academy Against Life: Francis Doubles Down

Már levette a híres falfestmény elkészítésekor...
Lajos D

A tevékeny részvétel és a szentmise vágyott gyümölcsei

Akik az új misét megalkották, nem szerették nagyon a szimbólumokat, és nem is nagyon értették. Az a gazdagság, amelyről az előadás szól, nem fedezhető fel az újban. Mellbevágó.
Lajos D

A tevékeny részvétel és a szentmise vágyott gyümölcsei

@charisma feltette a videót is a mise és a passió párhuzamáról.
Lajos D

Az ateista, WEF tag és abortuszpárti Mariana Mazzucato-t nevezte ki Ferenc

Vagy mazza catto lehetett eredetileg, vagy mazza catone. Én ez utóbbira tippelnék. Az olyan kerekké tenné a történetet. Ja, és nem Mariana, hanem "Maria? No!"
Lajos D

A jóga nem egy testmozgás, hanem egy spirituális gyakorlat

Van egy ismerősöm, aki bedőlt egy jógareklámnak. Azt hitte, hogy ő is olyan csinos fiatal nő lesz, mint a melltartóban jógázó cicanadrágos. De nem jött be neki, öreg és csúnya maradt.
Lajos D

Ferenc szánandó lelke és a lojális ellenállás

@Eck Johannes hálám örökké üldözni fog. Most már kissé bánom, hogy nem jutott eszembe korábban ez a kézenfekvő megoldás: csak szólni neked, és minden kiegyenesedik. 🙏
Lajos D

Ferenc szánandó lelke és a lojális ellenállás

Senki sem tett többet Ferenc pápáért, mint Schneider. Néha úgy érzem, hogy már túl sokat is. Ideje lenne bíborossá kreálni. (Olvasod ezt, Johannes Eck? Intézkedj, kérlek!)
Lajos D

Letartóztatták a börtönlelkészt

Öregem, tényleg összerezzentem a lefűrészelt fejű rendőrre. De a világért sem ítélkeznék elhamarkodottan.
Lajos D

A legújabb poén: Ferenc bizottságot indít a nem katolikus "szentté avatására"

Szörnyű gyanú támadt bennem! Johannes Eck valójában Ferenc pápa lehet, vagy legalábbis a tanácsadója, különben Ferenc hogyan tört volna ennyire előre az abszurd humorban?!
Lajos D

Egy dal az új világvallásról..

Igen, lehet, hogy ez utóbbi lenne az adekvát csapás. Persze, csak ha másfél évvel az oltási eufória után is ugyanúgy látja a kérdést.
Lajos D

Szeretni szellemi ellenfeleinket?

Lehetne, hogy én inkább szent Pál szavait kövessem? "Ó, ti ostoba galaták!", "Ügyeljetek a kutyákra, ügyeljetek a rossz munkásokra, ügyeljetek a megcsonkítottakra!" és az örök klasszikus "Bárcsak egészen megcsonkítanák magukat". Nagyon kérem, ha lehet, naaa! Kérem, kérem, kérem!
Lajos D

Egy dal az új világvallásról..

Neeem! csak Richard Clayderman jöhet szóba.
Lajos D

A mélyegyház sodródó perifériái és az oltatlanok

Ezt nem láttam jönni. Egy generális?!
Lajos D

SEMPER REFORMANDA

Különösen semper a zsinat miatt.