nl.news
nl.news
121

Roepingen in Spanje per diocesen

De naam geeft het bisdom aan met het aantal katholieken (in miljoenen). Dit wordt gevolgd door het aantal seminaristen en wijdingen in 2022. Albacete – 0,37: 4 (1) Alcalá de Henares – 0,71: 43 (3) …More
De naam geeft het bisdom aan met het aantal katholieken (in miljoenen). Dit wordt gevolgd door het aantal seminaristen en wijdingen in 2022.
Albacete – 0,37: 4 (1)
Alcalá de Henares – 0,71: 43 (3)
Almería – 0,61: 7 (0)
Astorga – 0,25: 4 (1)
Ávila – 0,15: 7 (1)
Barbastro – 0,09: 0 (0)
Barcelona – 2,16: 30 (0) Bilbao – 1,13: 10 (1) Burgos – 0,32: 10 (1) Cádiz – 0,73: 20 (0) Logroño – 0,29: 3 (0) Canarias – 0,94: 4 (2) Cartagena – 1,25: 55 (6) Castrense – 0.00: 11 (0) Ciudad Real – 0,5: 18 (3) Ciudad Rodrigo – 0,04: 0 (0) Córdoba – 0,79: 40 (9) Cáceres – 0,23: 7 (2) Cuenca – 0,2: 20 (1) Getafe – 1,4: 33 (2) Girona – 0,67: 6 (0) Granada – 0,8: 26 (2) Guadix – 0,1: 7 (1) Huelva – 0,5: 7 (3) Huesca – 0,08: 0 (1) Ibiza – 0,14: 2 (1) Jaca – 0,05: 0 (0) Jaén – 0,64: 12 (1) Jerez de la Frontera – 0,46: 16 (2) León – 0,3: 14 (3) Lleida – 0,18: 1 (0) Lugo – 0,25: 10 (2) Madrid – 3,3: 123 (13) Málaga – 1,23: 17 (1) Mallorca – 0,68: 12 (1) Menorca – 0,08: 2 (0) Badajoz – 0,54: 4 (0) Mondoñedo – 0,26…More
nl.news
401

Veroordeelde moordenaar legde in de gevangenis zijn geloften af

Luigi, 40 jaar, die een straf van 30 jaar kreeg voor moord en nu in een gevangenis leeft, heeft op zaterdag in aanwezigheid van Reggio Emilia-bisschop Massimo Camisasca zijn privégeloften van armoede …More
Luigi, 40 jaar, die een straf van 30 jaar kreeg voor moord en nu in een gevangenis leeft, heeft op zaterdag in aanwezigheid van Reggio Emilia-bisschop Massimo Camisasca zijn privégeloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid afgelegd.
Camisasca vertelde Avvenire, het homo-dagblad van de Italiaanse bisschoppen, dat Luigi een altaarjongen was die priester wilde worden. Zijn vrienden noemden hem vroeger "Don Luigi" [Pater Aloysius].
Daarna verpesten alcohol, cocaïne en geweld zijn leven. Onder invloed van drugs doodde hij een man.
In de gevangenis bekeert hij zich, wordt hij lector in de mis en begint te bidden en te studeren. Vorig jaar begon hij te corresponderen met bisschop Camisasca.
Afbeelding: © Steve Mays, CC BY, #newsHcirjhakdu
nl.news
458

Argentijnse aartsbisschop: Mis werd een "kinderfeestje"

De oorspronkelijke Latijnse Mis, die hij "de heiligste rite van het katholicisme" noemt, is "gemanipuleerd", schrijft aartsbisschop Hector Aguer, 77, op InfoCatolica (23 juni). Improvisatie werd …More
De oorspronkelijke Latijnse Mis, die hij "de heiligste rite van het katholicisme" noemt, is "gemanipuleerd", schrijft aartsbisschop Hector Aguer, 77, op InfoCatolica (23 juni).
Improvisatie werd geïntroduceerd en schoonheid werd vooral in de heilige muziek afgeschaft, legt Aguer uit, "Gebaren en gedragingen zoals schreeuwen, applaus en dansen werden opgelegd, die volledig vreemd zijn aan de heilige viering".
Franciscus ontsloeg Aguer tien dagen nadat hij de leeftijd van zijn pensioen had bereikt en verving hem door de ghostwriter en kussendeskundige van Francis Victor Manuel Fernandez.
Aguer heeft persoonlijk collega-bisschoppen horen zeggen dat er "geen onderscheid meer is tussen het heilige en het profane," en "dat ze blij waren met deze ontwikkeling."
"Het eenzijdige begrip van de Novus-Ordo Eucharistie als broederlijke bijeenkomst heeft het opofferingsaspect ervan verdoezeld", schrijft Aguer.
Hij merkt dat de Mis soms "een show of een klein kinderfeestje" wordt, waardoor "het geloof …More
nl.news
333

Franciscus: Nog een apologia Pro Pontificatu Suo?

Franciscus plaatste zijn preek van Petrus en Paulus (29 juni) onder de twee trefwoorden "eenheid" en "profetie". De preek presenteerde een duidelijke gedachtegang, een prijzenswaardige zeldzaamheid …More
Franciscus plaatste zijn preek van Petrus en Paulus (29 juni) onder de twee trefwoorden "eenheid" en "profetie".
De preek presenteerde een duidelijke gedachtegang, een prijzenswaardige zeldzaamheid onder de preken van bisschoppen.
Franciscus merkt op dat de Kerk begon te bidden toen Herodes Petrus arresteerde: "Niemand heeft Herodes misbruikt - en wij zijn zo gewend om de verantwoordelijken te misbruiken."
Hieruit concludeert hij dat het 'zinloos' is voor christenen om te 'klagen'. In een bocht die niet door de context wordt gerechtvaardigd, springt hij van Herodes naar Petrus: "Er waren redenen om Petrus te bekritiseren, maar niemand bekritiseerde hem."
Hij legt uit: "Als Petrus voorzichtiger was geweest, zouden we niet in deze situatie zitten."
Franciscus' preek wordt een verontschuldiging voor zijn pontificaat: "Ze hebben niet achter zijn rug om over Petrus gesproken; ze hebben met God gesproken."
Daarom wil Franciscus "onze eenheid beschermen" met het gebed: "Laten we bidden voor …More
nl.news
364

Priester die zichzelf "paus" en "tweelingbroer van Jezus Christus" noemt geschorst (video)

Vader Matthias Vigan van Abomey, Benin, is in maart geschorst, kondigden de Beninse bisschoppen op 11 juni aan. De ondergang van Vigan begon in januari 2009 toen hij als exorcist werd geconfronteerd …More
Vader Matthias Vigan van Abomey, Benin, is in maart geschorst, kondigden de Beninse bisschoppen op 11 juni aan.
De ondergang van Vigan begon in januari 2009 toen hij als exorcist werd geconfronteerd met de tiener Vicentia Tadagbé Tchranvoukinni die leed aan eetstoornissen en verlamming, maar plotseling veranderde in een vermeende visionair, genezer en incarnatie van God. Ze heeft haar eetstoornis echter nooit overwonnen en heeft nog steeds zichtbaar overgewicht.
Vigan geloofde Vicentia en nam haar bij zich in huis. Mensen begonnen te komen. In 2011 stichtten de twee een "Kerk van Banamè". Nu noemt Vicentia zichzelf "Daagbo" (= God) en "God Heilige Geest Schepper van Hemel en Aarde in het vlees." Ze preekt over zichzelf, "Ik ben geen mens, ik ben absolute liefde."
Vigan werd de "paus van de sekte" onder de naam Christoph XVIII. Hij noemt zichzelf "de tweelingbroer van Jezus Christus" en heeft zich omringd met minstens acht "bisschoppen" en meer "priesters".
Hij werd geschorst en …More
nl.news
285

Oud en nutteloos: De kardinalen in de Romeinse curia

Van de zeventien actieve Curiakardinalen hebben er acht de door het kerkelijk recht vastgestelde pensioengerechtigde leeftijd overschreden. Dit zijn: - Beniamino Stella, 78, Geestelijken - Gianfranco …More
Van de zeventien actieve Curiakardinalen hebben er acht de door het kerkelijk recht vastgestelde pensioengerechtigde leeftijd overschreden. Dit zijn:
- Beniamino Stella, 78, Geestelijken
- Gianfranco Ravasi, 77, Cultuur
- Luis Ladaria Ferrer, 76, Geloofsdoctrine
- Leonardo Sandri, 76, Oosterse Kerken
- Giuseppe Versaldi, 76, Katholiek Onderwijs
- Marc Ouellet, 76, Bisschoppen
- Mauro Piacenza, 75, Penitentiair Majoor - Robert Sarah, 75, Liturgie Nog eens vijf Curiakardinalen zijn tussen 70 en 75: Farrell, Tuckson, Becciu, Avis, Koch. Afbeelding: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsGhgqwiahhq
nl.news
270

Antwoord op Viganò? Bisschop Schneider stelt zijn theses over Vaticaan II voor

Bisschop Athanasius Schneider schreef op 24 juni dat Vaticaan II correcties nodig heeft en legde uit waar en waarom. Deze tekst leest als een antwoord op de eis van Aartsbisschop Viganò dat Vaticaan IIMore
Bisschop Athanasius Schneider schreef op 24 juni dat Vaticaan II correcties nodig heeft en legde uit waar en waarom.
Deze tekst leest als een antwoord op de eis van Aartsbisschop Viganò dat Vaticaan II in zijn geheel moet worden verwijderd.
Schneider benadrukt dat men een concilie kan bekritiseren of corrigeren. Pius XII verklaarde bijvoorbeeld in 1947 dat alleen het opleggen van de handen en het consecratiegebed noodzakelijk zijn voor de geldigheid van het Sacrament van de Ordinatie. Hij weerspreekt dus het Concilie van Florence, volgens hetwelk de overhandiging van de kelk ook tot dit sacrament behoort.
Eugene IV (1446) en Vaticaan I (1870) veroordelen het decreet "Frequens" van het Concilie van Konstanz, dat in 1425 door Martin V is bevestigd en volgens hetwelk een concilie boven de paus staat.
Schneider wil daarom de volgende problemen met Vaticaan II corrigeren:
- de bewering dat godsdienstvrijheid een door God gewild recht is om zelfs een valse religie te beoefenen;
- de bewering …More
nl.news
249

Priester geschorst omdat hij deelnam aan een heidense dans (video)

Bafoussam-bisschop Mgr. Dieudonné Watio, 74, Kameroen, heeft op 15 juni Vader André Marie Kengne geschorst wegens deelname aan een Bamiléké-ritueel. Deze orgiastische dans wordt uitgevoerd door …More
Bafoussam-bisschop Mgr. Dieudonné Watio, 74, Kameroen, heeft op 15 juni Vader André Marie Kengne geschorst wegens deelname aan een Bamiléké-ritueel.
Deze orgiastische dans wordt uitgevoerd door halfnaakte mannen en heeft betrekking op de voorouderverering. Ze is hoogst ongepast voor een priester.
Kengne werd in 1997 gewijd en behaalde in 2005 een doctoraat in de moraaltheologie aan de Romeinse Lateraanse Universiteit in Rome over de "Uitdagingen van de globalisering voor de sociale gerechtigheid: De zaak-Kameroen."
In juli 2015 benoemde Mgr. Watio hem tot Rector van het Katholiek Instituut van Bafoussam (tot 2019). Voordien doceerde hij ethiek aan het Paulus VI Groot Seminarie van Douala en aan de katholieke universiteit van Douala Saint-Jérôme.
#newsVhjbjhkzst
nl.news
252

Dubia-Kardinaal Brandmüller: "Vandaag kunnen er dingen gepast zijn die gisteren werden verboden."

Op een seminarie georganiseerd door een Italiaanse groep genaamd Scuola Ecclesia Mater, stelde kardinaal Walter Brandmüller, 91, radicaal relativisme voor als oplossing voor de problemen bij het …More
Op een seminarie georganiseerd door een Italiaanse groep genaamd Scuola Ecclesia Mater, stelde kardinaal Walter Brandmüller, 91, radicaal relativisme voor als oplossing voor de problemen bij het interpreteren van Vaticaan II-documenten (Video).
Brandmüller schept totale verwarring door te zeggen dat Vaticaan II geen dogmatische zaken definieerde en zelfs bang was om dat te doen, maar dat toch Lumen Gentium en Dei Verbum "ongetwijfeld de aard en de bindende kracht hebben van authentieke leerstellingen" - "hoewel ook hier niets strikt gedefinieerd is".
Hij dringt aan op een "nauwe organische band" tussen Vaticaan II en het vroegere leergezag, want voor hem is een breuk in de liturgie en de geloofsleer "onmogelijk, al was het maar om theologische redenen". Dit verandert niets aan het feit dat zelfs Johannes XXIII vandaag de dag zijn Kerk niet meer zou herkennen. Daarom is Brandmüllers ontkenning van de breuk slechts academisch.
Hij geeft toe dat Nostra Aetate (NA) en Dignitatis Humanae (DH …More
nl.news
1528

Coronavirus: "Wijwater brengt Satan in paniek"

Wees niet bang om naar het wijwater in de kerken te reiken, schrijft Szczecin-Kamień Aartsbisschop Andrzej Dzięga, Polen, in een pastorale brief van 15 maart. Hij legt uit dat de duivel in paniek raakt …More
Wees niet bang om naar het wijwater in de kerken te reiken, schrijft Szczecin-Kamień Aartsbisschop Andrzej Dzięga, Polen, in een pastorale brief van 15 maart.
Hij legt uit dat de duivel in paniek raakt ten opzichte van wijwater, en dat de priesters ervoor zorgen dat het altijd vers is en één keer per week of zelfs dagelijks vernieuwd wordt.
Dzięga moedigt het ontvangen van de communie aan omdat "Christus geen ziektekiemen of virussen verspreidt".
De "meest volmaakte vorm van het ontvangen van de Heer" is knielend en op de tong, legt Dzięga uit.
Hij geeft toe dat "in bepaalde situaties" de kerk een staande ontvangst of een "communie in de hand" toestaat, maar hij vraagt iedereen om daar geen behoefte aan te hebben.
Hij voegt eraan toe: "Daarnaast moeten we allemaal veel meer bidden, zodat het doden van ongeboren kinderen uiteindelijk in Polen zal eindigen".
Afbeelding: Andrzej Dzięga, © wikicommons, CC BY-SA, #newsGywwxzugmu
Jan Joseph
Uitstekende visie. Deze Aartsbisschop heeft gelijk, wijwater met wijwaterzout en de wijding met de universele gebeden die bij de wijding van wijwater …More
Uitstekende visie. Deze Aartsbisschop heeft gelijk, wijwater met wijwaterzout en de wijding met de universele gebeden die bij de wijding van wijwater horen zal niemand besmetten. Ook het tijdens de Tridentijnse Heilige Mis geknield en op de tong ontvangen van de Heilige Communie heeft tijdens andere epidemieën zoals de pokken en de pest nooit andere mensen besmet. We hebben in onze Rooms Katholieke kerk een Aartsbisschop nodig die ons mooie geloof en onze Rooms Katholieke kerk redt. Deze Aartsbisschop is een diep gelovig mens en is daarom zeer geschikt om onze nieuwe Paus te worden.
nl.news
343

Coronapaniek: Italiaanse bisschop vindt het "onverstandig" om de ziekenzalving aan de stervenden toe te dienen

Mgr. Francesco Beschi van Bergamo, Italië, noemt het "onverstandig" dat priesters tijdens de coronaviruscrisis sacramenten aan de stervenden toedienen. Beschi vertelt Avvenire.it (16 maart) dat in …More
Mgr. Francesco Beschi van Bergamo, Italië, noemt het "onverstandig" dat priesters tijdens de coronaviruscrisis sacramenten aan de stervenden toedienen.
Beschi vertelt Avvenire.it (16 maart) dat in plaats daarvan de gedoopte leken "een of andere vorm van zegen" of een "teken" moeten geven aan hun dierbaren.
In Italië zijn twaalf priesters gestorven als gevolg van het Coronavirus. Nog eens twintig priesters zijn in het ziekenhuis opgenomen. Negen van de doden komen uit het Bergamo-bisdom. Acht zijn positief getest op het virus.
Er zijn meer dan 50.000 priesters in Italië. De meesten van hen zijn oud.
#newsCxvpbokcvk
nl.news
194

Drive-thru biechten door Coronavirus

Vader Scott Holmer van Saint Edward the Confessor in Bowie, Maryland, USA, biedt drive-thru biechtstoelen aan. Hij zet een openlucht biechtstoel op in de parkeergarage van de kerk, waar hij een afstand …More
Vader Scott Holmer van Saint Edward the Confessor in Bowie, Maryland, USA, biedt drive-thru biechtstoelen aan.
Hij zet een openlucht biechtstoel op in de parkeergarage van de kerk, waar hij een afstand van zes meter kan respecteren. De boetelingen blijven in hun auto's.
Een seminarist helpt het verkeer te regelen.
#newsHxzibprzui
nl.news
270

Nieuwe theorie: Coronavirus is straf - van Pachamama

Leonardo Boff, 81, gelooft dat het coronavirus "een vergelding van Gaia is voor de beledigingen die we haar aandoen" (ATerraERedonda.com, 14 maart). Voor Boff, een vervallen priester en held van de …More
Leonardo Boff, 81, gelooft dat het coronavirus "een vergelding van Gaia is voor de beledigingen die we haar aandoen" (ATerraERedonda.com, 14 maart).
Voor Boff, een vervallen priester en held van de communistische bevrijdingstheologie, is het niet toevallig dat het virus daar explodeerde "waar de vervuiling het grootst is".
De "Grote Moeder" Gaia geeft ons tekenen "dat ze ziek is." Boff vervangt God door Gaia en legt uit dat "de aarde een andere houding ten opzichte van haar wil".
We moeten niet vergeten "dat de aarde zelf voelt, denkt, liefheeft, aanbidt en geneest."
Afbeelding: Leonardo Boff, © wikicommons, CC BY-SA, #newsIlalrblduq
nl.news
216

Coronavirus: Kardinaal waarschuwt voor "geloof in mirakels"

Luxemburgse kardinaal Jean-Claude Hollerich is van mening dat het coronavirus "onze leuke samenleving in twijfel trekt" en dat "veel mensen nu op zoek zijn naar de zin van het leven". Hij vertelde …More
Luxemburgse kardinaal Jean-Claude Hollerich is van mening dat het coronavirus "onze leuke samenleving in twijfel trekt" en dat "veel mensen nu op zoek zijn naar de zin van het leven".
Hij vertelde Wort.lu (16 maart) dat het virus laat zien dat globalisering alleen "niet genoeg" is [voor wat?].
Voor hem helpt het virus de PR-grap "Greta Thunberg" te verspreiden, omdat het zogenaamd vragen stelt over "een economie die alleen maar goedkope producten aan de mensen levert".
Hij bekritiseert dat, vanwege het coronavirus, sommige gelovigen een geloof in mirakels hebben laten zien "dat ik niet deel".
Hij waarschuwt voor processies: "De enigen die zich verheugen in processies zijn de virussen."
Afbeelding: Jean-Claude Hollerich, © wikicommons, CC BY-SA, #newsOrnmqbhfal
nl.news
149

Milanese aartsbisschop noemt God, St Paulus "heidenen"

"Het gebed is er niet om God te vragen een straf weg te nemen die hij heeft gestuurd, we hebben geen boze God die gesust moet worden", vertelde Mario Delpini, aartsbisschop van Milaan, LaStampa.it (16…More
"Het gebed is er niet om God te vragen een straf weg te nemen die hij heeft gestuurd, we hebben geen boze God die gesust moet worden", vertelde Mario Delpini, aartsbisschop van Milaan, LaStampa.it (16 maart).
"Dat lijkt me een heel heidens beeld," benadrukte Delpini.
Milaan is het grootste bisdom ter wereld, en staat in het centrum van de Italiaanse coronavirus epidemie.
De religie, die Delpini verkondigt, is niet christelijk.
De heilige Paulus zegt dat "de toorn van God uit de hemel is geopenbaard tegen alle goddeloosheid" (Rom 1,18) en dat "de toorn van God komt op de zonen van ongehoorzaamheid" (Ef 5,6; Kol 3,6).
God zelf zegt over hen die zijn geboden verwerpen: "Ik zal u bezoeken met paniek, met ziekte en koorts die de ogen verteert en het hart pijn doet" (Lev 26,16).
#newsBzqlspmyqd
nl.news
130

Komiek beweert te hebben geskyped met Franciscus (video)

Jordi Évole, 45 jaar, een Spaanse komiek, die Franciscus in 2019 interviewde, zou met Franciscus geskyped hebben over het coronavirus (Twitter.com, 17 maart). Een Twitter-preview laat zien hoe Évole …More
Jordi Évole, 45 jaar, een Spaanse komiek, die Franciscus in 2019 interviewde, zou met Franciscus geskyped hebben over het coronavirus (Twitter.com, 17 maart).
Een Twitter-preview laat zien hoe Évole vanuit zijn huis via een videogesprek contact opneemt met Franciscus.
Hoewel beide camera's zijn uitgeschakeld, is het Skype-beeld er toch.
#newsAdhmejipbp
nl.news
160

Franciscus' interview over Coronavirus: Geen zorgen over God

"We moeten de concretisering van kleine dingen herontdekken, kleine gebaren van aandacht die we kunnen bieden aan onze naasten," vertelde Franciscus aan Repubblica.it (18 maart) tijdens een telefonisch …More
"We moeten de concretisering van kleine dingen herontdekken, kleine gebaren van aandacht die we kunnen bieden aan onze naasten," vertelde Franciscus aan Repubblica.it (18 maart) tijdens een telefonisch interview over het Coronavirus.
Hij klaagde dat families slechts virtueel communiceren, samen eten in stilte "als monniken, allemaal geïsoleerd van elkaar".
In plaats daarvan wil Franciscus dat mensen naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Hij zei ook dat hij onder de indruk was van een artikel waarin stond dat belastingontduikers een misdrijf begaan.
Uit eigen beweging heeft hij het niet over God, boetedoening en gebed gehad. Op de vraag wat hij tijdens zijn zondagse bezoek aan twee Romaanse kerken heeft gebeden, antwoordt hij: "Ik heb de Heer gevraagd de epidemie te stoppen: Heer, stop het met uw hand."
#newsEtzzlvnlah
nl.news
226

Viganò steunt Zen: "De leugen is een systeem geworden in het Vaticaan"

Aartsbisschop Viganò publiceerde een brief ter ondersteuning van kardinaal Zen (AldoMariaValli.it, 29 februari) nadat kardinaal Re Zen aanviel Zen voor het bekritiseren van Franciscus' geheime China …More
Aartsbisschop Viganò publiceerde een brief ter ondersteuning van kardinaal Zen (AldoMariaValli.it, 29 februari) nadat kardinaal Re Zen aanviel Zen voor het bekritiseren van Franciscus' geheime China-deal.
Viganò noemt Re's aanval "schandelijk en beschamend", de China-deal "verraderlijk en ellendig", en kardinaal Parolin die de deal maakte "een roekeloze uitvoerder van een kwaadaardige hogere orde".
Hij merkt op dat "de leugen als een systeem in het Vaticaan wordt" en dat "de meest perverse misleiding schaamteloos wordt beoefend".
Zo beweerde Re dat Benedictus XVI zich tegen de geheime overeenkomst verzette, terwijl hij zich in werkelijkheid sterk tegen de overeenkomst verzette, zo corrigeert Viganò.
Voor hem heeft Franciscus alles gedaan om de Chinese martelarenkerk over te dragen aan de vijand.
Viganò wenst dat deze gebeurtenissen ons mogen beroven van de inertie waarmee we op onderdanige wijze getuige zijn van hoe de hiërarchie van de Kerk zich overgeeft aan ketterij en afvalligheid …More
nl.news
218

Decaan van de Kardinalen verklaart de oorlog aan Kardinaal Zen

In een brief waarschuwde de Decaan van de Kardinalen Giovanni Battista Re alle kardinalen voor Hong Kong-kardinaal Joseph Zen, 88. De brief (hier) is uitgelekt naar AldoMariaValli.it (29 februari). …More
In een brief waarschuwde de Decaan van de Kardinalen Giovanni Battista Re alle kardinalen voor Hong Kong-kardinaal Joseph Zen, 88.
De brief (hier) is uitgelekt naar AldoMariaValli.it (29 februari). Hij brengt de brief van Zen van september 2019 aan alle kardinalen in diskrediet, waarin hij de geheime deal van Franciscus met het Chinese regime bekritiseert.
Dit is de eerste officiële handeling van Re als decaan (protocolnummer 1/2020). Zonder enig bewijs te leveren, beweert hij dat er een continuïteit is tussen Franciscus en Benedictus XVI met betrekking tot de communistische benoeming van bisschoppen. In werkelijkheid weigerde Benedictus de overeenkomst die later door Franciscus werd ondertekend.
Re legt uit dat de Chinese staatskerk niet meer "onafhankelijk" is in absolute zin, aangezien de overeenkomst de Paus toestaat deel te nemen aan de benoeming van bisschoppen. Met andere woorden: De Chinese kerk is tegelijkertijd "onafhankelijk" en "in gemeenschap" met Rome.
Valli benadrukt dat …More
nl.news
228

Franciscus: "Het is een grote verleiding voor een pastoor om zich met zijn eigen soort te omringen"

Door een lichte ziekte kwam Franciscus niet opdagen op een vastenliturgie voor de Romeinse priesters op 27 februari. Kardinaal Vicaris De Donatis las zijn toespraak voor waarin Franciscus stelt dat de …More
Door een lichte ziekte kwam Franciscus niet opdagen op een vastenliturgie voor de Romeinse priesters op 27 februari.
Kardinaal Vicaris De Donatis las zijn toespraak voor waarin Franciscus stelt dat de "grootste verleiding" voor een pastoor is "zich te omringen met zijn eigen soort" en competentie te vervangen door loyaliteit.
Toen hij dit las, kon Marco Tosatti (29 februari) zijn ogen niet geloven. Hij vergelijkt Francina met een "stoomwals" die iedereen elimineert die niet zoals hij denkt.
Afbeelding: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsMtzxourqbg