purificatio

Abszurd: A Vatikán engedélyezi az általános "bűnbocsánatot" a koronavírus pánik miatt

Tévedés. Az általános feloldozás is szentségi feloldozás. Az utólagos bűnmegvallás kötelezettsége akkor is fennáll, ha valamit kifelejtünk a gyónásból. Ez nem teszi érvénytelenné a szentségi feloldozást, ami a "kifelejtett" bűnt is eltörli. Az is teljes értékű szentségkiszolgáltatás, amikor a pap a feloldozás előtt "általános bűnvallomást" végeztet a haldoklóval, vagy másoktól el nem különíthető …More
Tévedés. Az általános feloldozás is szentségi feloldozás. Az utólagos bűnmegvallás kötelezettsége akkor is fennáll, ha valamit kifelejtünk a gyónásból. Ez nem teszi érvénytelenné a szentségi feloldozást, ami a "kifelejtett" bűnt is eltörli. Az is teljes értékű szentségkiszolgáltatás, amikor a pap a feloldozás előtt "általános bűnvallomást" végeztet a haldoklóval, vagy másoktól el nem különíthető beteggel. A beszélni nem tudó beteget felszólítja, hogy indítsa fel magában a bűnbánatot, és elmondja az általános bűnvallomást.
purificatio

Coronavirus: Cardinal Müller Experiences “Helplessness”

Without strict preventive measures, death due to coronavirus could easily surpass all these data. But the most destructive evil is sin. Think about all the suffering in purgatory - and hell.
purificatio

Bishops Allow "Absolution" Without Confession

Liturgies will be cancelled from Sunday on. We have some days for general absolution in order to limit personal contact with possible virus-spreaders. Do not fool yourself, it is a worldwide possibility in cases of emergency. There are well defined conditions for such reception of this sacrament. It is true that many may not benefit from it due to a lack of faith and contrition.
purificatio

Bishop Schneider: "Restriction Of Freedom," "Globally Orchestrated Plan"

Do not kill. Not even with passivity.
purificatio

Bishop Schneider: "Restriction Of Freedom," "Globally Orchestrated Plan"

Irresponsible and negligent believers are tempting God. Without these limitations, we would let millions to die.
purificatio

Medjugorje: Second of the Month Apparitions Are Over

Are they over forever? Than we can expect "final" decision from the Holy See.
purificatio

Priest Flies Over Poland With The Blessed Sacrament (Video)

Superstitious. What comes next? Smoking incense? Drinking holy water?
purificatio

Burke On Coronavirus: “Christ Is The Lord Of Nature And Of History”

Prayer is not enough. We need actions. Stop sacrileges. Stop hypocrisy.
This is only the first plague, before the World (Pharaoh) lets the Church "leave".
purificatio

Corona Panic: Italian Bishop Considers It "Imprudent" to administer Last Rites To The Dying

It is like a burning house that has trapped someone. No priest is expected to enter the flames like a firefighter. No Catholic should invite his priest to do so.
If a priest dies after such a "heroic act", then he neglects those who should be helped by him afterward. Most people dying can not express their wish to recieve the sacraments. The elderly should have prepared themselves already (…More
It is like a burning house that has trapped someone. No priest is expected to enter the flames like a firefighter. No Catholic should invite his priest to do so.
If a priest dies after such a "heroic act", then he neglects those who should be helped by him afterward. Most people dying can not express their wish to recieve the sacraments. The elderly should have prepared themselves already (imminent threat!). Sacraments are not absolutely necessary for the salvation. They can get the same graces through the desire (spiritual reception), in cases of emergency or of grave obstacles. Being extremely contagious constitutes a grave obstacle.
purificatio

Coronavirus Mortality in Italy, the Centre of Western Coronavirus Epidemic, Is Grossly Misleading

The most deadly disease, human fragility (in all its different manifestations) comes from the killer virus: SIN.
It is killing 100% of mankind.
purificatio

Coronavirus Mortality in Italy, the Centre of Western Coronavirus Epidemic, Is Grossly Misleading

Strict quarantines help slow down and/or limit death rate of coronavirus, but we may see real death toll at the end of the year. Without quarantines China would well be counting 20 times more cases.
purificatio

Cardinal: It is Time to “Exit” the Abuse Hype

@tbswv True, but the publicity of it is one-sided and exaggerated. The basic problem is NOT child abuse but (largely homosexual) abuse os teens - not addressed by the scandal-making propaganda. Those responsable should be eliminated silently, without payouts by the church (preferably sued by the church itself for having been a parasite). Those accused should NOT be put to public shame or …More
@tbswv True, but the publicity of it is one-sided and exaggerated. The basic problem is NOT child abuse but (largely homosexual) abuse os teens - not addressed by the scandal-making propaganda. Those responsable should be eliminated silently, without payouts by the church (preferably sued by the church itself for having been a parasite). Those accused should NOT be put to public shame or removed from service until evidence found. Abuse hoax is the tool of the leftists in fighting against dogma and chastity.
purificatio

A nap kérdése a tolldíszekről

Sehol sem jó az inkulturáció, ha a kereszténységtől idegen lelkületet áraszt, pl. a testiség élményeire helyezi a hangsúlyt. Ilyen a tánc és a ritmikus zene (dobbal, gitárral) - még Afrikában is!! Nem véletlenül alakult ki a kereszténységben a gregorián ének, mely úgy emeli fel a lelket, hogy nem adja át a gyeplőt az érzelmeknek. Persze nálunk is halad az "inkulturáció": alkalmazkodás a bűnös …More
Sehol sem jó az inkulturáció, ha a kereszténységtől idegen lelkületet áraszt, pl. a testiség élményeire helyezi a hangsúlyt. Ilyen a tánc és a ritmikus zene (dobbal, gitárral) - még Afrikában is!! Nem véletlenül alakult ki a kereszténységben a gregorián ének, mely úgy emeli fel a lelket, hogy nem adja át a gyeplőt az érzelmeknek. Persze nálunk is halad az "inkulturáció": alkalmazkodás a bűnös világhoz...
purificatio

German Church: She Is Rolling On the Floor - And Nobody Is Laughing

She is like an angel - a fallen angel. Just like the demonic black pulpit of this catherdral (at 3:25).
purificatio

“We All Make Mistakes” – Empty Words from Pope Francis

Confession without repentace is sacrilege.
purificatio

Az új vallás

Az igazi katolikusnak attól forog a gyomra, amit a mai egyházban lát: szentségtörés, hitehagyás áradata. A zöldkomcsi klimamánia valóban übereli a lelki környzeteszennyezés elleni küzdelmet a mai egyházi életben. Gloria tv nélkül csak a hamis egyházi propagandamédia állna rendelkezésre.
purificatio

Great Salvini Invokes Our Lady, Pro-Gay Cardinal Parolin Gets Angry

Even though Salvini is a sinner, and consequently serving the devil, he may be better than Parolin and co., the pharisees.
purificatio

Martyr Cardinal Pell: Not Even Oligarch Media Buy Into Prosecutor's Lies

Do not forget the other "layers of defence" not mentioned above: the cassock and the civil vestment (trousers and pants below them).
purificatio

Ferenc pápa extrémistának nevezte a limai érseket

Kirívó leiterjakabokat közöl a tisztelt hírfordító...
Nem "extrémistának nevezte" az érseket, hanem "extrémistát nevezett ki" érseknek.
purificatio

Gänswein a hírhedt német meleg aktivistával pózolt

Az érsek nem ismerte a kópét. Sokan kérik fel hasonló "szereplésre". Semmilyen kapcsolat nincs a két ember között. Azért óvatosabb lehetne az ilyen "játékokkal".
purificatio

126. Dabas, 2016 12 27, Eta néni háza karácsonyi díszvilágításban

Különösen az a baj, hogy sokan már az adventet karácsonyi díszben tartják.
purificatio

Évszakok

Szép, szép, vigyázni kell rá, de azért nem kell isteníteni a természetet. Az embernek nem egyezséget kell kötnie a természettel, az állatokkal, mert nem egyenrangúak vele. Eléggé pogány mentalitást hordoz ez a film. Isten alkotása, a teremtett világ eszköz számunkra, hogy kibontakoztassuk lehetőségeinket, uralmunk alá hajtsuk a földet. A természetvédők érdekes módon manapság az emberi élet …More
Szép, szép, vigyázni kell rá, de azért nem kell isteníteni a természetet. Az embernek nem egyezséget kell kötnie a természettel, az állatokkal, mert nem egyenrangúak vele. Eléggé pogány mentalitást hordoz ez a film. Isten alkotása, a teremtett világ eszköz számunkra, hogy kibontakoztassuk lehetőségeinket, uralmunk alá hajtsuk a földet. A természetvédők érdekes módon manapság az emberi élet elleni támadások vezérei: a liberálisok.