ro.news
30

Credincioșii preferă Liturghia - Episcopul preferă poliția

Catolicii francezi au făcut demonstrații din nou #newsQgrhouxdeb pe 15 noiembrie în multe orașe din cauza interdicției la nivel național a liturghiilor publice sub pretextul Covid-19, deși nu a existat …More
Catolicii francezi au făcut demonstrații din nou #newsQgrhouxdeb pe 15 noiembrie în multe orașe din cauza interdicției la nivel național a liturghiilor publice sub pretextul Covid-19, deși nu a existat un singur grup Covid-19 într-o biserică.
În Nantes, poliția a interzis o demonstrație la Catedrală, mutând-o într-o piață. Episcopul din Nantes, Laurent Percerou, s-a alăturat poliției, disociindu-se de credincioșii săi într-o declarație
semnată de cei doi generali vicari ai săi care cereau „respect” pentru stat.
„Episcopul nu se identifică cu această demonstrație”, textul spune subliniind că Percerou vrea „dialog” cu statul [care refuză dialogul cu Biserica].
Percerou a protestat că „creștinii nu sunt persecutați”. Pentru el, actuala interdicție a liturghiei este „legată doar de o cauză a sănătății”. Multe biserici din Franța sunt imense, permițând cu ușurință distanțarea socială.
#newsVtghcbfkux