Clicks58
hr.news

PiusX pobijedio državu Kaliforniju

Sudac okruga Kern, Gregory Pulskamp u Kaliforniji potpisao je 27. svibnja trajni nalog zabrane državi Kaliforniji da ikad nametne diskriminacijsko ograničenje na mjesta štovanja pod izlikom Covida-19.

Pulskamp (51) je musliman. Diplomirao je na [katoličkom] Bostonskom koledžu i doktorirao na [katoličkom] Pravnom fakultetu Sveučilišta u San Diegu.

U rujnu 2020. godine, otac PiusX Trevor Burfitt tužio je guvernera Kalifornije Newsoma zbog njegove zabrane štovanja u zatvorenom prostoru nazvavši to kršenjem ustavno zaštićene slobode vjere. Glavni odvjetnik bio je Christopher Ferrara.

Mjesec dana kasnije, zdravstveni inspektori okruga Los Angeles poslali su Burfittovoj crkvi Gospe od Anđela u Arcadiji dvije kazne od po 500 dolara, nakon što su primijetili kako župljani izlaze sa stražnje strane crkve.

Nakon sudske odluke, otac Burfitt komentirao je: "Pokazalo se da je tiranin prekoračio svoju moć". Društvo Thomasa Morea 1. lipnja dobilo je sličan slučaj za Pentekostnu crkvu South Bay United u Chula Visti u Kaliforniji.

#newsTjzdoewnfu