hr.news
291

Opasne riječi: "U sadašnjoj zbrci držite se tradicije" - Benedikt XVI

Benedikt XVI. čestitao je Dom Louisu Blanconu (35) u siječnju 2022. godine na njegovom izboru za opata samostana Notre-Dame de Triors, Drôme, Francuska.

Triors je osnovao benediktinski samostan Fontgombault rimskog obreda. Benediktovo obraćanje objavljeno je na LaNef.net (1. prosinca). Manastir broji 43 monaha. Blancon je izabran u studenom 2021. godine.

Benedikt XVI. izražava svoje razumijevanje da je Blancon "donekle zabrinut zbog velikog zadatka" koji ga čeka zbog svoje mladosti, "pogotovo jer sam i sam imao slično iskustvo". Ratzinger je imenovan münchenskim nadbiskupom u dobi od 49 godina.

Za Benedikta je bitno "ne provoditi osobni projekt" [kao što Franjo čini] već biti sluga jedinstva, "U sadašnjoj zbrci, važno je da ne branimo bilo koju teoriju, nego da jednostavno živimo u vjeri Crkve, prema tradiciji prenesenoj u njezinom Vjerovanju i Pravilu sv. Benedikta".

Sentimentalno govoreći, "Naša velika Crkva danas stvarno treba rosu utjehe". Ako Blancon posluša Benediktove riječi, Franjo će ga uskoro smijeniti.

#newsGnfiqxswjc