Clicks24
ro.news

Sângele lui San Gennaro: Arhiepiscopia permite ca minunea să se întâmple o zi mai târziu

Rozariile au fost recitate în catedrala din Napoli, la 200 km sud de Roma, pe 1 mai în așteptarea lichefierii sângelui sfântului orașului, San Gennaro, care trebuia să aibă loc sâmbătă înainte de prima duminică din mai.

Dar nu s-a întâmplat nimic. Cheagul de sânge colectat în relicvar a rămas că o piatră - un augur pentru condamnare.

Duminică : lovitură de teatru. Arhiepiscopia a anunțat că sângele s-a lichefiat duminică la 17:18 - cu o zi mai târziu. „Iată minunea în direct în fața ochilor mei”, a scris o entuziastă Januaria Piromallo în știrile false de pe IlFattoQuotidiano.it. Arhiepiscopia o anunțase prin SMS când „s-a întâmplat”, iar ea se repezise la Catedrală.

Când a sosit, în mod surprinzător, aproape nimeni nu era acolo - nici măcar cel care sta pe podea arhiepiscopul Battaglia nu se grăbise să se prezinte. Prin urmare, Ianuaria stătea „singură, în primul rând, de obicei rezervată autorităților bisericești.”

Ea are propria ei explicație pentru întârzierea lui San Gennaro: „de parcă Sfântul ar vrea să se respecte măsurile de distanțare anti-Covid”. O explicație mai probabilă este că San Gennaro este obosit și săturat să acționeze în fața prelaților decadenți și anti-catolici.

#newsLlbzhsltmn