Clicks22
sl.news

Benedikt XVI: "Papeža ne obstajata - papež je samo en"

"Papeža nista dva. Papež je samo en", je 27. februarja za Corriere della povedal šibki Benedikt XVI., ki je še vedno dovolj močan, da daje intervjuje z oligarhskimi mediji. Ta je pri tem s svojo dlanjo na rahlo potrkaval na naslon svojega stola, da bi tako še nekoliko bolj poudaril svoje besede.

Njegov odstop je bil "težka odločitev", je povedal, ter dodal tudi, "Odločil sem se po vsej vesti in mislim, da sem naredil prav. Nekateri moji prijatelji, ki so nekoliko 'fanatični', so še vedno jezni, niso želeli sprejeti moje izbire. Mislim na teorije zarote, ki so temu sledile: nekateri so dajali, da (sem odstopil) zaradi škandala Vatileaks, nekateri da zaradi zarote gejevskega lobija, nekateri pa trdijo, da se je to zgodilo zaradi primera konzervativnega lefebvrskega teologa Richarda Williamsona. Nočejo verjeti, da je šlo za mojo zavestno izbiro. Toda moja vest je čista."

O novem italijanskem premierju Mariu Draghiju pravi: "Upajmo, da bo lahko rešil krizo, je človek, ki ga zelo cenijo tudi v Nemčiji."

O Joeju Bidenu je povedal: "Res je, katolik je in pozoren" in še omenil, da "je (Biden) osebno proti splavu (sic!)."

Benedikt tudi ugotavlja, da se "kot predsednik ponavadi predstavlja v kontinuiteti z demokratsko stranko .... Glede politike spolov še vedno ne razumemo, kakšno je njegovo stališče (sic!)."

Slika: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsYldanjpuev