A bohóc, a papok és a feltámadás

Így, húsvét után, e címet olvasva biztosan sokan arra számítanak, hogy ez valamiféle provokatív írás lesz... De nem. Csupán három kedvenc bohóc-történetemet szeretném megosztani a Kedves Reposzt-…
Nagyon igaz. Meg Joseph Ratzinger XVI. Benedek Bevezetes a kereszteny hit vilagaba cimu konyvenek elejen ezt aeredetileg kozepkori tortenetet mondja el, rogton az elejen Szerencses Janos tortenetevel. O a teologus szerepevel azonositja a foszereplot, tulajdo keppen sajat magat. Ha belegondolunk ki figyelt oda mit mondott papakent? Unalmasnak tartottak itthon - ezek azok, akik alkalmatlanok a …More
Nagyon igaz. Meg Joseph Ratzinger XVI. Benedek Bevezetes a kereszteny hit vilagaba cimu konyvenek elejen ezt aeredetileg kozepkori tortenetet mondja el, rogton az elejen Szerencses Janos tortenetevel. O a teologus szerepevel azonositja a foszereplot, tulajdo keppen sajat magat. Ha belegondolunk ki figyelt oda mit mondott papakent? Unalmasnak tartottak itthon - ezek azok, akik alkalmatlanok a szep es jo befogadasara. "Nyugodtan vegig kehet hallgatni anelkul, hogy szavai miatt nyugtalankodni kellene..... ez a kep ketsegtelenul megragad valamit a szorongatott helyzet valosagabol, amelybe ma a teologia es a teologia nyelve kerult; erezteti annak nyomaszto keptelenseget, hogy a gondolkodas es a beszed megszokott sablonjait attorjek es megertessek: a teologia az emberi elet komoly kerdese."
Ma ugy kerul a median keresztul hizzank, hogy a teologia a politika resze es a politikai elvarasokhoz akarja alakitani a ket evezrede altalunk tudott hitigazsagokat a digmakat. Persze ez a teologiai felszin a fecsego teologia, a masik teologia a hallgato mely. Mar csak azert is, mert Ratzinger 86 konyvenek toredeke ismert Magyarorszagon. A tanulmanyai szama meg nem ismert, ezen hivatalosan ket intezet dolgozik. Csak azert mondom, mert mindenki kepes a szajara venni ot es elkepeszto dolgokat , hazugsagokat irni mondani rola.

Valakinek hangosan kellene vegre megszolalni es nem nekunk laikusoknak, akik koze vetettek a gyeplot, majd a mi kepunkre akarjak alakitani a teologiat, a dogmakat, a Vatikant, es a papakat. Ez nem a Heti hetes, ahol a publikum sajat magat akarja latni a szinpadon.
charisma likes this.