sl.news
sl.news
107

Posvetitvena molitev za Rusijo in Ukrajino - uradno besedilo

DEJANJE POSVETITVE BREZMADEŽNEMU MARIJINEMU SRCU O Marija, Božja Mati in naša Mati, v tej uri stiske se zatekamo k tebi. Ti si Mati, ljubiš nas in nas poznaš: nič ti ni skrito, kar imamo v srcu. Mati …More
DEJANJE POSVETITVE BREZMADEŽNEMU MARIJINEMU SRCU
O Marija, Božja Mati in naša Mati, v tej uri stiske se zatekamo k tebi. Ti si Mati, ljubiš nas in nas poznaš: nič ti ni skrito, kar imamo v srcu. Mati usmiljenja, tolikokrat smo doživeli tvojo previdnostno nežnost, tvojo navzočnost, ki vrača mir, ker nas ti vedno vodiš k Jezusu, ki je Knez miru.
Toda mi smo izgubili pot miru. Pozabili smo pouk tragedij preteklega stoletja, žrtev milijonov padlih v svetovnih vojnah. Prezrli smo zaveze, ki smo jih dali kot Skupnost narodov in izdajamo sanje narodov o miru in upanja mladih. Zboleli smo za pohlepom, zaprti smo v nacionalistične interese, dovolili smo, da nas izsuši brezbrižnost in ohromi sebičnost. Raje se nismo menili za Boga, živeli s svojimi lažmi, gojili agresivnost, zatirali življenje in kopičili orožje ter pozabili, da smo varuhi svojega bližnjega in tudi naše skupne hiše. Z vojno smo razrili vrt Zemlje, z grehom smo ranili srce našega Očeta, ki hoče, da smo bratje in sestre. Postali …More
sl.news
184

Müller: Ne gre za argumente, ampak za "intelektualno in moralno norost"

Oligarhovski medijski aktivisti so se zatekli k nesramni klevetniški propagandi, potem ko je kardinal Gerhard Müller v intervjuju kritiziral oligarhovsko nadzorovan "novi svetovni red". Čeprav je …More
Oligarhovski medijski aktivisti so se zatekli k nesramni klevetniški propagandi, potem ko je kardinal Gerhard Müller v intervjuju kritiziral oligarhovsko nadzorovan "novi svetovni red".
Čeprav je Müller že govoril podobne stvari, so tokrat oligarhi popolnoma skrenili s poti, saj so se pričeli ukvarjali z lažnimi obtožbami, kot so "teorije zarote" in"antisemitizem", kot da gre pri judovstvu za obliko okužbe s Covidom.
Ob tolikšni blaznosti je Müller za LifeSiteNews.com (15. decembra) dejal, da "ni načina za ozdravitev intelektualne in moralne norosti naših mnenjskih voditeljev« [= medijskih aktivistov].
Opazil je, da v oddaji, ki so jo "ustvarili teoretiki ogorčenja", ne gre za argumente v objektivni razpravi, ampak le za "boj proti tistim osebam, ki govorijo resnico".
V drugi izjavi (Kath.net, 16. december) je Müller dejal, da oligarhi Covid odkrito imenujejo kot "priložnost" (!) za njihovo "veliko ponastavitev".
Vsaka kritika pogleda na človeka, ki je zreduciran na ekonomijo, je …More
sl.news
125

Pariški nadškof: Frančišek "je zgodbo malce pomešal"

Upokojeni pariški nadškof Michel Aupetit pripravlja tožbo za klevetanje zoper oligarhski medij ParisMatch.com, pri katerem so namigovali, da ima "ljubezensko razmerje". "Ne morem sprejeti, da se moj …More
Upokojeni pariški nadškof Michel Aupetit pripravlja tožbo za klevetanje zoper oligarhski medij ParisMatch.com, pri katerem so namigovali, da ima "ljubezensko razmerje".
"Ne morem sprejeti, da se moj molk razlaga kot priznanje krivde," je za LeParisien.fr (15. decembra) povedal Aupetit.
O ženski, s katero naj bi bil vpleten leta 2012, je dejal:
"Bila je oseba, ki se, kot se pogosto zgodi, ko si duhovnik ali zdravnik, nate naveže, ker trpi zaradi osamljenosti. Pisala mi je vsak dan. Odgovoril sem na pismo in moja tajnica ga je lahko prebrala, saj sva si delila isti e-poštni predal. Ni bilo afere. Nekoč je ta oseba imela bolečine v hrbtu. Dal sem ji masažo, da sem jo razbremenil. Želim vas spomniti, da sem zdravnik."
Aupetit je še povedal, da je pred leti zadevo prijavil nadrejenim: "V tem primeru res ni nič novega."
LeParisien.fr se spominja, da je Frančišek govoril o "'božanjih' in 'masažah', ki jih naj bi prejela tajnica."
Aupetitov odgovor: "Mislim, da je malce zamešal zgodbo. Moja …More
sl.news
90

Še ena: rimska bazilika pod komisarjem

Frančišek je imenoval monsinjorja Rolandasa Makrickasa za komisarja bazilike Svete Marije Velike, ki se nahaja v bližini glavne rimske postaje, vendar je na ozemlju Vatikana. Makrickas, vatikanski …More
Frančišek je imenoval monsinjorja Rolandasa Makrickasa za komisarja bazilike Svete Marije Velike, ki se nahaja v bližini glavne rimske postaje, vendar je na ozemlju Vatikana.
Makrickas, vatikanski birokrat iz državnega sekretariata, je le lutka, saj mu bodo "pomagali" APSA, Governatorato in sekretariat za gospodarstvo.
Ti bido tudi upravljali z vsemi financami bazilike.
Kardinal Ryłko, star 76 let, nadduhovnik Svete Marije Velike, nikoli ni bil zadolžen za finance, urad, ki ga je imel vodil predhodnik, kardinal Santos y Avril (2011–2016).
Leta 2014 je vatikansko sodišče monsinjorja Bronislawa Morawica, upravitelja bazilike pod Janezom Pavlom II., obsodilo na štiri leta zapora zaradi goljufije.
Kapitel bazilike in nadduhovnik bosta še naprej opravljala vse liturgične in pastoralne funkcije – stvari, ki v sekulariziranem Frančiškovem Vatikanu pomenijo le malo.
#newsRosxaqcwze
sl.news
82

Božiček: Škof se je priklonil Magisteriju oligarhov

Škof Nota na Siciliji, Antonio Staglianò, star 62 let, izumitelj "pop teologije", se je umaknil, potem ko je šolarjem povedal, da Božiček ni resničen. Namesto tega je otroke poučeval o svetem škofu …More
Škof Nota na Siciliji, Antonio Staglianò, star 62 let, izumitelj "pop teologije", se je umaknil, potem ko je šolarjem povedal, da Božiček ni resničen.
Namesto tega je otroke poučeval o svetem škofu Nikolaju iz Mire, ki se je rodil in odraščal na Siciliji in čigar relikvije so v katedrali Nota.
"Ne, Božiček ne obstaja," je vztrajal Staglianò, "Pravzaprav bi dodal, da je rdečo obleko, ki jo nosi, Coca-Cola izbrala izključno za reklamne namene."
Toda nekateri aktivisti oligarhskih medijev so se na njegove izjave pritožili in Staglianòjev tiskovni sekretar se je nato moral hitro opravičiti in je protestiral, da "Staglianov namen ni bil povzročiti toliko medijskega pompa ali razočarati otrok."
Oligarhski aktivisti, veseli, da so premagali še enega škofa, so nato na svojih naslovnicah zapisali:
"Škofija se opravičuje, potem ko je škof otrokom povedal, da Božiček ne obstaja."
Staglianò je vztrajal, da mora škof "oznanjati" krščansko vrednost božiča - očitno le, dokler se glede tega ne pritožijo …More
sl.news
104

Rimska maša: Frančišek pripravlja "božični pokol"

Frančiškovo zloglasno navodilo o uporabi Traditionis Custodes bo prihodnji teden objavil nadškof Arthur Roche, prefekt liturgične kongregacije, so sporočili pri Rorate-Caeli.blogspot.com (15. decembra …More
Frančiškovo zloglasno navodilo o uporabi Traditionis Custodes bo prihodnji teden objavil nadškof Arthur Roche, prefekt liturgične kongregacije, so sporočili pri Rorate-Caeli.blogspot.com (15. decembra), vse skupaj pa so poimenovali "božični pokol Roche".
Po poročanju Rorate-Caeli.blogspot.com bi le "izredni ukrep" lahko preprečil objavo že odobrenega besedila.
Navodilo bo skušalo svetovni Cerkvi vsiliti načrt, sicer vzpostavljen za rimsko škofijo, ki bo "prepovedal" velikonočno tridnevje in vse zakramente rimskega obreda razen maše.
Po besedah Benedikta XVI. bi bilo takšno navodilo v nasprotju z resnico liturgije.
#newsGtkqtdmzlh
newsWxnxwharcq
sl.news
83

Frančiškov naslednji škandal: Kardinal Turkson je odstopil

73-letni kardinal Peter Turkson, prefekt dikasterija za službo celovitega človekovega razvoja, je odstopil skupaj z drugimi vodji dikasterija, so zapisali pri MessaInLatino.it (16. decembra). Dikasterij …More
73-letni kardinal Peter Turkson, prefekt dikasterija za službo celovitega človekovega razvoja, je odstopil skupaj z drugimi vodji dikasterija, so zapisali pri MessaInLatino.it (16. decembra).
Dikasterij je leta 2016 ustanovil Frančišek. Turkson bo na položaju ostal do 31. decembra.
MessaInLatino.it ne pozna razloga za to drastično odločitev. Turkson je bil zvest izvrševalec Frančiškovih kapric.
Slika: Peter Turkson, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsTiyzfslnhn
sl.news
131

Škofje za Frančiška niso dovolj TOGI, LEGALISTIČNI

Najvišje uvrščeni viri so za MessaInLatino.it (7. decembra) povedali, da je Frančišek "žalosten", ker škofje ne uporabljajo Traditiones Custodes na bolj tog in zakonski način. Bolonjskemu kardinalu …More
Najvišje uvrščeni viri so za MessaInLatino.it (7. decembra) povedali, da je Frančišek "žalosten", ker škofje ne uporabljajo Traditiones Custodes na bolj tog in zakonski način.
Bolonjskemu kardinalu Matteu Zuppiju naj bi očital, da maše ni dovolj zatrl.
Zato je Frančišek prosil liturgično kongregacijo, naj spremeni čl. 4 TC v latinskem besedilu, kot navedeno spodaj:
Duhovniki, posvečeni po objavi sedanjega Motu Proprio, ki želijo obhajati z uporabo Missale Romanum iz leta 1962, morajo pri škofu vložiti uradno prošnjo, ta pa se bo "posvetoval z apostolskim sedežem" [novo: vprašal Apostolski sedež za dovoljenje] pred podelitvijo tega pooblastila.
Kongregaciji so naročili, naj vedno zavrne dovoljenje, piše MessaInLatino.it. Gloria.tv pozna mlade duhovnike, ki jim je Vatikan zavrnil dovoljenje za mašo.
Dobra novica: Frančišek nima pravice prepovedati rimskega obreda, kot je pojasnil Benedikt XVI.
Ubogati njegovo strogost glede TC bi bilo grešno, ker bi postavilo papeža višje od Boga.
Poleg …More
sl.news
95

Več pisem: Frančišek HVALA za šokantna odstopanja v homoseks pastorali

Frančišek še naprej promovira homoseksualno propagando, razkrivata dve nedavno objavljeni pismi, ki ju je napisal zloglasni homoseksualni organizaciji "New Ways Ministry (ministrantstvo novih poti)". …More
Frančišek še naprej promovira homoseksualno propagando, razkrivata dve nedavno objavljeni pismi, ki ju je napisal zloglasni homoseksualni organizaciji "New Ways Ministry (ministrantstvo novih poti)".
Skupino je pohvalil za promocijo sodomije. Pismi z dne 3. maja in 17. junija, slednje tudi napisano na roko, sta naslovljena na Frančiška DeBernarda, izvršnega direktorja skupine. Frančišek imenuje soustanoviteljico, sestro Loretto Jeannine Gramick za "hrabro žensko" in dodaja ščepec viktimizma: "Vem, koliko je pretrpela."
Gramickova (na sliki) je decembra 2020 zapisala dopis za Love Tenderly - Sacred Stories of Lesbian and Queer Religious (Ljubite nežno - Svete zgodbe lezbijk in istospolno religioznih), ki ga je začelo New Ways Ministry in v katerem 23 "lezbičnih sester" objavlja svoje "lezbične zgodbe".
Frančišek je dodal še dalje želel orositi oči svojih pristašev z izjavo, da se zaveda, da "zgodovina ministranstva za homoseksualce ni bila lahka" in se jim zahvaljuje
"za njihovo sosedsko …More
sl.news
79

Prevara glede zlorab: Deset (!) vernikov je postalo žrtev "lažnih spominov"

Sodišče v Pratu v Italiji je zavrnilo tožbo proti desetim članom zdaj razpuščene Discepoli dell'Annunciazione, piše CorriereFiorentino.Corriere.it (4. decembra). S tem se končuje nočna mora za …More
Sodišče v Pratu v Italiji je zavrnilo tožbo proti desetim članom zdaj razpuščene Discepoli dell'Annunciazione, piše CorriereFiorentino.Corriere.it (4. decembra).
S tem se končuje nočna mora za ustanovitelja, očeta Giglia Gigliolija, patra Everarda De Almeida Silve, Giovannyja Santa Colorada, patra Stefana Coverija, očeta Mattea Veroneseja, Leonarda Squarcinija, Leonarda Sellitrija, Enrica Porruja in še dveh laikov.
Po prestrezanju telefonskih klicev, zaslišanju prič in drugih preiskavah so tožilci ugotovili, da obtoženec, dvajsetletnik, laže, in aprila lani zahtevali, da se obtožnica opusti.
Atentat na omenjene posameznike se je začel, ko je obtožnikova mati socialni delavki povedala o "razodetjih", o katerih ji je povedal sin, in govorila o skupinskih posilstvih in zlorabah iz preteklih desetih let, ko je ta redno obiskoval Discepoli.
Vendar pa je nevropsihiater, imenovan s strani tožilstva, pokazal, da je kontroverzna metoda EMDR,
s katero so se "pojavili" mladeničevi "spomini", …More
sl.news
99

Združeni narodi: Je to zver iz razodetja svetega Janeza?

ZN so na svojem sedežu v New Yorku odkrili skulpturo, imenovano "Varuh mednarodnega miru in varnosti". Donirala ga je vlada Oaxace v Mehiki in spominja na satansko zver, opisano v Razodetju 13, "Zver,…More
ZN so na svojem sedežu v New Yorku odkrili skulpturo, imenovano "Varuh mednarodnega miru in varnosti".
Donirala ga je vlada Oaxace v Mehiki in spominja na satansko zver, opisano v Razodetju 13,
"Zver, ki sem jo videl, je bila podobna leopardu in njene noge kot medvedje in njena usta kot levja usta; in zmaj mu je dal svojo moč, svoj prestol in veliko oblast."
Pri ZN so pošast predstavili kot "fuzijo jaguarja in orla". Jaguarji in leopardi so si zelo podobni.
Tako kot v Razodetju so noge omenjene pošasti ZN podobne stopalom medveda.
#newsLnpulfovhg
sl.news
80

Frančišek je v Nikaragvi prepovedal edino rimsko mašo

Rimska maša v Estelíju v Nikaragvi je bila 5. decembra po osmih letih prepovedana. To je bila edina redna rimska maša v državi. Julija je Frančišek sprejel odstop škofa Estelíja, Juana Abelarda Mata …More
Rimska maša v Estelíju v Nikaragvi je bila 5. decembra po osmih letih prepovedana. To je bila edina redna rimska maša v državi.
Julija je Frančišek sprejel odstop škofa Estelíja, Juana Abelarda Mata Guevare, starega 75 let, ki je zahvaljujoč PijuX prestopil iz osvoboditvene teologije v katolištvo.
Njegovi nasledniki, sedanji apostolski upravitelj, monsinjor Rolando Álvarez Lago, so zatrli rimsko mašo pod pretvezo Traditionis custodes.
Odgovorni duhovnik, 43-letni pater Augusto César Marín, je za RadioAbcStereo.com povedal, da je bila prepoved zanj "zelo težka" in dodal, da je bilo s to mašo poskrbljeno za vse svetnike in je bila z njo evangelizirana Latinska Amerika.
"Monsignor Rolando Álvarez mi je prepovedal javno obhajanje te maše in to odločitev sprejemam iz poslušnosti," je dejal. Nič častnega ni v tem, da uboga prelata, ki se bori proti veri.
Slika: © Juan Fco. Dávila/Radio ABC Stereo, #newsDniezaxzqc
sl.news
64

Vatikanska pomlad II: Ikoničen hollywoodski samostan bo zaprt

Samostan angelov v Hollywoodu, dom samostanskih dominikanskih nun in izjemno prestižna nepremičnina, je tik pred zaprtjem. Ko se je število redovnic zmanjšalo na približno deset članic, so štiri sestre …More
Samostan angelov v Hollywoodu, dom samostanskih dominikanskih nun in izjemno prestižna nepremičnina, je tik pred zaprtjem.
Ko se je število redovnic zmanjšalo na približno deset članic, so štiri sestre na božič 2020 zbolele še za Covidom.
V dveh tednih so umrle tri. Še dve sta umrli zaradi drugih vzrokov.
Od petih preostalih sester se dve pripravljata na selitev v trajno oskrbo. Vsaka izmed sester lahko izbere, kam se želi preseliti.
Do 3. decembra je več kot 2300 ljudi podpisalo peticijo, s katero so zahtevali, da se samostan ostane odprt, piše AngelusNews.com.
Samostan z nenehnim češčenjem je leta 1924 ustanovila redovnica iz New Jerseyja, mati Marija evharistije, ki jo je vdanost angelom pritegnila v Mesto angelov.
Slika: monasteryoftheangels.org, #newsDxoihkvmvq
sl.news
64

Srečni Frančišek je bil svetovalec za park Pachamame

Santiago del Ester iz Argentine, je 20. oktobra otvoril medverski Parque del Encuentro (Park srečanj). Vključuje zgradbe, ki predstavljajo katolicizem, protestantizem, islam, budizem in judovstvo. …More
Santiago del Ester iz Argentine, je 20. oktobra otvoril medverski Parque del Encuentro (Park srečanj).
Vključuje zgradbe, ki predstavljajo katolicizem, protestantizem, islam, budizem in judovstvo.
Petstranski "Obelisk človeškega bratstva" predstavlja vrh zgradbe. Po poročanju Urgente24.com je bil Frančišek svetovalec pri omenjenem projektu.
Po poročanju Telam.com.ar je Pachamama prepoznavna v zasnovi amfiteatra, ki predstavlja "južnoameriški kult Pachamame" in je "zgrajen s kamnitih teras, ki so izraz plodnosti matere Zemlje."
Frančišek je za inavguracijo zapisal, da ga je novica o tem podvigu "razveselila", ker »"sredi ima sredi toliko nesoglasij skupnost pogum, da naredi nekaj takega; to pa zahteva pogum, junaštvo in predvsem željo po hoji po skupni poti.”
Dodal je, da je človeštvo "sredi te tretje svetovne vojne razdeljeno v različne kose in faze', medtem ko park ustvarja mir in harmonijo.
Slika: © Turismo Santiago, CC BY, #newsVjyfeanvbu
sl.news
57

Frančiškov kardinal želi, da bi ga blagoslovile ženske (video)

Kardinal Huehuetenanga v Gvatelami, 74-letni Álvaro Ramazzini je 25. novembra predsedoval evharistiji ob "Mednarodnem dnevu za odpravo nasilja nad ženskami", prazniku ZN, in za četrti dan cerkvene …More
Kardinal Huehuetenanga v Gvatelami, 74-letni Álvaro Ramazzini je 25. novembra predsedoval evharistiji ob "Mednarodnem dnevu za odpravo nasilja nad ženskami", prazniku ZN, in za četrti dan cerkvene skupščine Latinske Amerike in Karibov.
Ob koncu službe se mu je porodila ideja, da bi zamenjal vloge. Prisotnim ženskam je naročil, naj gredo k mizi, sopredsedujočim škofom in duhovnikom pa naj gredo v občinstvo. Nato je ženskam rekel, naj "podelijo blagoslov". Frančiškovega prelata so vsi prisotni ubogali kot ovce.
Ramazzini je želel, da bi omenjena predstava bila "izraz enakosti, ki obstaja med krščenimi moškimi in ženskami" - kot da je podelitev blagoslova znak neenakosti. Svojo odločitev je nadalje še pojasnil kot priznanje "vrednosti naših ženskih sester" - kot da bi blagoslov dodal "vrednost" blagoslovu in ne tistemu, ki ga prejme.
Nazadnje je "blagoslov" razložil kot izraz zavezanosti "odpravljanju vsega nasilja nad ženskami" – medtem ko je izvajal nasilje nad ženskami tako, da jih je …More
sl.news
68

Nekdanji papež Benedikt XVI. z jaslicami (fotografije)

Regensburški škof Rudolf Voderholze iz Nemčije, se trenutno nahaja v Rimu, kjer se je 8. decembra srečal z Benediktom XVI. Med drugim mu je Voderholzer podaril jaslice. #newsYxeyadakhqMore
Regensburški škof Rudolf Voderholze iz Nemčije, se trenutno nahaja v Rimu, kjer se je 8. decembra srečal z Benediktom XVI.
Med drugim mu je Voderholzer podaril jaslice.
#newsYxeyadakhq
sl.news
114

Omicron: Frančišek je preklical praznovanje Naše Gospe, pa vendar ne tudi svojega potovanja

Frančišek domneva, da je različica Covida Omicron bolj nevarna za Rimljane kot za Grke. Svojo potovanje na Ciper/Grčijo je začel 2. decembra kljub dejstvu, da je Grčija napovedala visoke globe za tiste …More
Frančišek domneva, da je različica Covida Omicron bolj nevarna za Rimljane kot za Grke.
Svojo potovanje na Ciper/Grčijo je začel 2. decembra kljub dejstvu, da je Grčija napovedala visoke globe za tiste, starejše od 60 let, ki še niso "cepljeni", zaradi strahu pred razcvetom okužbe z Omicronom, Ciper pa je uvedel obvezno testiranje za tiste, ki vstopajo na otok.
Istočasno pa je Frančišek odpovedal tradicionalno praznovanje Brezmadežnega spočetja na Piazzi di Spagna v Rimu, "da bi se izognil množici".
Specola (Infovaticana.com, 2. december) to imenuje "stvari razločevanja, ki nam navadnim smrtnikom očitno uidejo".
#newsEkpoifcxut
sl.news
85

Pariški nadškof: Sprejet njegov odstop

Frančišek je sprejel odstop pariškega nadškofa Michela Aupetita, starega 70 let. Odstop je sledil razkritju v LePoint.fr, da je imel leta 2012 afero z žensko ko je bil generalni vikar. Aupetit je bil …More
Frančišek je sprejel odstop pariškega nadškofa Michela Aupetita, starega 70 let. Odstop je sledil razkritju v LePoint.fr, da je imel leta 2012 afero z žensko ko je bil generalni vikar.
Aupetit je bil februarja 2013 imenovan za pariškega pomožnega škofa in decembra 2017 za nadškofa. Frančišek je upokojenega nadškofa Georgesa Pontierja, starega 78 let, sicer nekdanjega predsednika francoskih škofov, imenoval za apostolskega upravitelja pariške nadškofije.
#newsXjdjqjzpmp
sl.news
79

Preveč hinavščine: Prepir nam je v "dobro" - Frančišek

V svojem prvem govoru na Cipru je Frančišek zbranim škofom, duhovnikom in redovnikom povedal, da nam prepir v Cerkvi dela "dobro". "Kadar koli obstaja rigoristični lažni mir, nekaj ni v redu," je …More
V svojem prvem govoru na Cipru je Frančišek zbranim škofom, duhovnikom in redovnikom povedal, da nam prepir v Cerkvi dela "dobro".
"Kadar koli obstaja rigoristični lažni mir, nekaj ni v redu," je pontificiral, "sumim, da imajo tisti, ki se ne prepirajo, skrite načrte." Pojasnil je, da so argumenti "priložnosti za rast in spremembe".
To je ta isti Frančišek, ki po petih (!) letih še vedno noče sprejeti dubijskih kardinalov, ki se želijo z njim prepirati o njegovi kontroverzni apostolski spodbudi Amoris Laetitije.
Po vsej tej hinavščini je Frančišek, ki je presegel svoje pripravljeno besedilo, sam uvidel, da je "ta pridiga postala predolga".
#newsSogojnttuj
sl.news
105

Frančišek načrtuje krvavo kopel: skupnosti rimskega obreda bodo prisiljene v Novus Ordo

Michael Charlier je na Summorum-Pontificum.de (30. november) zapisal, da bodo pred koncem leta 2021 objavljeni ukrepi, s pomočjo katerih bi vse skupnosti rimskega obreda prisilili v Novus Ordo. Charlier …More
Michael Charlier je na Summorum-Pontificum.de (30. november) zapisal, da bodo pred koncem leta 2021 objavljeni ukrepi, s pomočjo katerih bi vse skupnosti rimskega obreda prisilili v Novus Ordo.
Charlier je v preteklosti objavil natančna poročila in napovedi. Frančišek želi "vrniti" skupnosti rimskega obreda "na enoten način praznovanja" novega psevdo-obreda, preden objavi predpise za Traditionis Custodes.
Po Charlierjevem mnenju bodo v te skupnosti poslani papeški delegati. Za razliko od komisarjev ne bodo zamenjali obstoječih nadrejenih, ampak bodo postali njihovi nadrejeni. Njihov mandat je "spraviti" svoje skupnosti "z duhom Sveta".
Kot prvi korak bo predsedovanje evharistije odrejeno tako, da bo popolnoma nadomestilo mašno obhajanje in da se bodo ti duhovniki lahko kasneje vključili v pastoralno delo Novus Orda.
Javno mašno obhajanje, ki je za zdaj še dovoljeno, bo zaupano le duhovnikom Novus Orda, ki so zvesti propadlemu koncilu. Duhovniki rimskega obreda bodo lahko maševali samo …More