nl.news
87

Müller: Synodale Weg lijkt op de machsgreep van de Nazis

De Synodale Weg van de Duitse bisschoppen is zoals in 1933 toen de nationaal-socialisten de Weimargrondwet vervingen door een machtsgreep, vertelde kardinaal Gerhard Müller aan LifeSiteNews.com (3 …More
De Synodale Weg van de Duitse bisschoppen is zoals in 1933 toen de nationaal-socialisten de Weimargrondwet vervingen door een machtsgreep, vertelde kardinaal Gerhard Müller aan LifeSiteNews.com (3 februari).
Hij legde uit dat een zelfbenoemde vergadering, niet geautoriseerd door God of door het volk dat ze zou moeten vertegenwoordigen, de Goddelijke Grondwet van de Kerk herroept.
Müller merkt op dat in de synode leken 52% van de stemrechten hebben, meer dan bisschoppen en de andere geestelijken samen.
#newsNsmfuuuyht
nl.news
79

Bekende helende priester, vrijgesproken van "misbruik", dood met 52

Vader Fernando Suarez, een Filippijnse genezende priester, stierf op 4 februari aan een hartaanval tijdens het tennissen op de openingsdag van het 11e Nationale Priesterlijke Tenniskampioenschap in …More
Vader Fernando Suarez, een Filippijnse genezende priester, stierf op 4 februari aan een hartaanval tijdens het tennissen op de openingsdag van het 11e Nationale Priesterlijke Tenniskampioenschap in Manilla.
Suarez die zei dat tennis "een enorme rol in zijn leven" speelde, was een fan van tennisster Rafael Nadal. Hij stierf drie dagen voor zijn 53e verjaardag.
Van arme afkomst werd Suarez zich op 18-jarige leeftijd bewust van zijn "genezende gave". Toen hij nog seminarist was in Ottawa, Canada, "herrees" hij een vrouw die acht uur eerder "dood" was verklaard.
Pas op 6 januari sprak het Vaticaan hem vrij van vermeende activiteiten van "monetaire corruptie", "seksueel misbruik" en "merchandising van religieuze artikelen" na hem jarenlang te hebben opgejaagd.
In 2014 werd hij uitgesloten van verschillende Filippijnse bisdommen naar aanleiding van beschuldigingen van twee misdienaars die later terugkrabbelden.
Afbeelding: Fernando Suarez, #newsTyifbjdagy
nl.news
81

Nieuwigheid van Franciscus: Opvolger van kardinaal wordt "verkozen door de priesters"

De Apostolische Nuntius voor Italië, Mgr. Emil Paul Tscherrig, nodigt de priesters van Genua uit op een bijeenkomst in het Seminarie op 23 januari. De verwachting was dat dit het moment zou zijn waarop …More
De Apostolische Nuntius voor Italië, Mgr. Emil Paul Tscherrig, nodigt de priesters van Genua uit op een bijeenkomst in het Seminarie op 23 januari.
De verwachting was dat dit het moment zou zijn waarop de opvolger van de Genuaanse kardinaal Angelo Bagnasco, 77, zou worden bekendgemaakt.
In plaats daarvan zegt Tscherrig tegen de priesters dat zij hun volgende aartsbisschop zullen "kiezen", zo stelt PrimoCanale.it (25 januari).
Hij bedoelt niet dat de nunciatuur bepaalde priesters per brief zal vragen naar specifieke kandidaten, maar dat iedereen wordt verteld een lijst met drie namen in te dienen.
Bagnasco blijft in functie tot het einde van dit proces, dat nauwelijks transparant is.
Afbeelding: Angelo Bagnasco © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsTuhedgeeic
nl.news
115

Nog een verklaring voor de verdwijning van Gänswein

Dat aartsbisschop Gänswein "op het punt staat te vertrekken is een bekend feit", schrijft de semi-officiële IlSismografo.blogspot.com (5 februari), "Het is slechts een kwestie van tijd." Daarom is er …More
Dat aartsbisschop Gänswein "op het punt staat te vertrekken is een bekend feit", schrijft de semi-officiële IlSismografo.blogspot.com (5 februari), "Het is slechts een kwestie van tijd."
Daarom is er voor IlSismografo "geen nieuws" in wat Die-Tagespost.de geschreven heeft.
IlSismografo zegt dat "twaalf woorden" van Vaticaanse spreker Matteo Bruni's verklaring over Gänswein "het eigenlijke nieuws geven".
Deze woorden zijn: "gewone herverdeling van de verschillende verplichtingen en functies van de prefect van het pauselijke huishouden".
Volgens IlSismografo zegt een "mogelijke en gezaghebbende decodering" van deze woorden dat Benedictus "het niet goed doet en dat zijn gezondheid in de afgelopen weken erg is achteruit gegaan".
Daarom moet Gänswein dicht bij Benedictus blijven die "al enkele maanden niet meer zelfvoorzienend is".
IlSismografo's uitspraak voelt aan als een "red herring".
#newsAiwfyzmgov
nl.news
136

Franciscus steunt "sociale zekerheid voor homokoppels"

Het is belangrijk om te verzekeren dat homoseksuele paren toegang tot sociale zekerheid [voorrechten] hebben, maar aan te dringen dat de homoseksuele paren niet kunnen huwen, zei Franciscus tijdens het …More
Het is belangrijk om te verzekeren dat homoseksuele paren toegang tot sociale zekerheid [voorrechten] hebben, maar aan te dringen dat de homoseksuele paren niet kunnen huwen, zei Franciscus tijdens het Ad Limina-bezoek van 27 Januari van drieendertig bisschoppen van California, Nevada en Hawai.
San Francisco-aartsbisschop Cordileone vertelde CatholicNews.com dat Franciscus ervoor koos om over de "pastorale zorg voor homoseksuelen" te spreken, en klaagde over het vermeende "lijden dat velen van hen ondergaan", zelfs door hun eigen families.
In 2003 schreef kardinaal Ratzinger een officieel document tegen de burgerlijke erkenning van homoseksuelen, wat impliceert dat ze voordelen krijgen. Hij bestempelde dit als een "legalisatie van het kwaad" en riep politici op zich te verzetten tegen dergelijke wetgeving.
#newsZdllzgejnt
nl.news
126

Heilige Stoel: Ex-man van nieuwe ambassadeur is nu een priester

Maria Fernanda Silva wordt waarschijnlijk tot volgende Argentijnse ambassadeur voor de Heilige Stoel gekozen. Volgens berichten in de media is haar man uit haar ontbonden huwelijk nu priester. Silva …More
Maria Fernanda Silva wordt waarschijnlijk tot volgende Argentijnse ambassadeur voor de Heilige Stoel gekozen.
Volgens berichten in de media is haar man uit haar ontbonden huwelijk nu priester.
Silva is een zwarte carrière-diplomaat van Capoverdiaanse afkomst. Ze heeft een dochter uit haar huwelijk.
Buenos Aires-kardinaal Bergoglio was persoonlijk betrokken bij de nietigverklaring en is Silva's persoonlijke vriend.
#newsQchitfufkf
nl.news
197

Karmelietenzuster: Franciscus geeft contemplatieve nonnen de doodsstraf

Franciscus heeft regels vrijgegeven om het contemplatieve leven te onderdrukken, schrijft een anonieme Karmelietenzuster op RemnantNewspaper.com (22 januari). Deze richtlijnen hebben al geleid tot "…More
Franciscus heeft regels vrijgegeven om het contemplatieve leven te onderdrukken, schrijft een anonieme Karmelietenzuster op RemnantNewspaper.com (22 januari).
Deze richtlijnen hebben al geleid tot "vele religieuze gemeenschappen" die "verdeeld, samengevoegd of ontbonden zijn", zo meldt de non.
Ze stelt dat voor "degenen die de controle hebben over het Vaticaan" [Franciscus] religieuzen een "belemmering" zijn. Daarom hebben ze een "doodvonnis voor contemplatieve nonnen" uitgesproken.
Volgens de non zijn alle pogingen om kloosters te onderdrukken door de eeuwen heen niet zo dicht bij het succes gekomen als nu, omdat de aanval deze keer van binnenuit de kerk komt.
De non concludeert dat het niet goed is om erkenning te zoeken bij mensen in het Vaticaan "die staan te trappelen om de dood van de Kerk".
Ze herinnert zich dat in vroegere tijden de goedkeuring van Rome de goedkeuring van God betekende, "Nu zijn we gedwongen te kiezen tussen de twee. Het is een kwestie van leven en dood."
More
nl.news
132

Was er een geheime "samenzwering" van 110 bisschoppen tegen Franciscus?

110 bisschoppen uit 42 landen kwamen op 22-25 januari bijeen in het vijfsterrenhotel Penha Longa in Sintra bij Lissabon, Portugal. Een samenzweerderige SeteMargens.com (28 januari) schrijft dat de …More
110 bisschoppen uit 42 landen kwamen op 22-25 januari bijeen in het vijfsterrenhotel Penha Longa in Sintra bij Lissabon, Portugal.
Een samenzweerderige SeteMargens.com (28 januari) schrijft dat de bijeenkomst werd bijeengeroepen door "critici van de paus". De organisator was het Grand Rapids Acton Institute for the Study of Religion and Liberty, een vrijemarktdenktank, opgericht door pater Robert Sirico,
Volgens SeteMargens.com namen drie kardinalen deel: Berhaneyesus Souraphiel (Addis Abeba), Robles Ortega (Guadalajara), en een derde niet-geïdentificeerde kardinaal.
Tijdens de bijeenkomst werd schijnbaar gesproken over de demografische ontwikkelingen en het afnemende aantal kinderen wereldwijd.
De bisschoppen kwamen voornamelijk uit Latijns-Amerika, Afrika en Azië, in mindere mate uit Europa en Noord-Amerika. Hoewel ze waren uitgenodigd, nam geen enkele Portugese bisschop deel.
Een soortgelijke bijeenkomst vond vorig jaar al plaats.
De anti-katholieke ReligieDigital.org (28 januari) …More
nl.news
169

Schokkende visitatie in Duits Charterhuis: Homoseks-visitatie, monniken vluchten

Marienau Charterhuis in Bad Wurzach, Duitsland, wordt gevisiteerd. Het nieuws circuleert al een tijdje in Duitse traditionele kringen. Het is nu gepubliceerd in een gebruikerscommentaar van "Petros …More
Marienau Charterhuis in Bad Wurzach, Duitsland, wordt gevisiteerd. Het nieuws circuleert al een tijdje in Duitse traditionele kringen. Het is nu gepubliceerd in een gebruikerscommentaar van "Petros Patrikios" op Gloria.tv.
Gloria.tv heeft het uit meerdere bronnen vernomen. Het enige Charterhuis in Duitsland staat bekend om zijn katholieke geest.
In de afgelopen jaren zijn enkele jonge kartuizerpriesters begonnen met het vieren van de Oude Latijnse kartuizerritus.
Verschillende fraters volgden deze weg ondanks het feit dat ze niet werden aangemoedigd door de huidige Franse algemene overste en ook niet door zijn voorganger.
Vreemd genoeg is de visitator geen kartuizer maar de voormalige Zwitserse Benedictijner abt Martin Werlen, een agressieve anti-katholiek die Benedictus XVI in het openbaar heeft aangevochten en een vlammend pleiter is voor homoseksuele ontucht.
Na het begin van de visitatie verlieten de monniken het Charterhuis en verdwenen in het niets.
Afbeelding: © Josbrunonis.blogspot.com, …More
nl.news
118

Sarah: "Ik zeg geen woord tegen Franciscus"

In zijn boek over het celibaat staat geen enkel woord tegen Franciscus, vertelde kardinaal Sarah aan IlFoglio.it (25 januari). "Hoe kan men zeggen dat ik tegen paus Franciscus ben?", voegde hij eraan toe. …More
In zijn boek over het celibaat staat geen enkel woord tegen Franciscus, vertelde kardinaal Sarah aan IlFoglio.it (25 januari). "Hoe kan men zeggen dat ik tegen paus Franciscus ben?", voegde hij eraan toe.
Sarah vecht terug tegen "absurde controverses" en "vulgaire leugens." Hij begrijpt niet waarom zijn persoon "voortdurend aangevallen wordt met laster en vernedering" en hekelt de "brutaliteit" van de kritiek op Benedictus XVI.
De kardinaal weet dat gehuwde priesters de crisis van de roepingen niet zouden oplossen, maar dat het afschaffen van het celibaat een wond zou openbreken in de Kerk.
Afbeelding: Robert Sarah, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsDdieeguben
nl.news
165

Franciscus aan Scalfari: "Hoe gaat het met de mummie?"

Marco Tossati (24 januari) schrijft dat de anti-kerkelijke journalist Eugenio Scalfari, 95, Franciscus vaak belt om een afspraak te maken. Hij vertelt ook dat Franciscus tijdens een van zijn recente …More
Marco Tossati (24 januari) schrijft dat de anti-kerkelijke journalist Eugenio Scalfari, 95, Franciscus vaak belt om een afspraak te maken.
Hij vertelt ook dat Franciscus tijdens een van zijn recente reizen langskwam en de journalisten één voor één begroette.
Hij kwam naar een journalist van Scalfari's dagblad La Repubblica en vraagt hem: "Hoe gaat het met de mummie?" Volgens Tosatti verwees Francis naar Scalfari.
In de afgelopen jaren heeft Scalfari gehandeld als Franciscus' de facto biechtvader.
#newsVekzxzoznw
nl.news
122

Italiaanse media verspreiden verhaal over de "verdwijning" van de "Vaticaanse kok"

Rozario Jibon Manik, de kok van de Apostolische Nunciatuur in Dhaka, Bangladesh werd in 2017 naar het Vaticaan gestuurd maar is "verdwenen". Hij ging naar Rome voor het bezoek van Franciscus aan …More
Rozario Jibon Manik, de kok van de Apostolische Nunciatuur in Dhaka, Bangladesh werd in 2017 naar het Vaticaan gestuurd maar is "verdwenen".
Hij ging naar Rome voor het bezoek van Franciscus aan Bangladesh in november 2017, naar verluidt "om de eetgewoonten van Franciscus te bestuderen" en om uit te zoeken "welk voedsel de paus verkiest" (Corriere.it, 24 januari) . Maar Rozario is nooit in het Vaticaan aangekomen.
Als dit verhaal waar is, heeft Rozario waarschijnlijk zijn "missie naar het Vaticaan" gebruikt om zich in Europa te vestigen.
#newsWxomusgdrd
nl.news
166

Een zuster in liturgische actie

De foto toont een zuster van de Braziliaanse Congregatie van de Zusters van het Onbevlekt Hart van Maria. Het is afgelopen november gepubliceerd op het sociale netwerk. De zusters zijn onder andere …More
De foto toont een zuster van de Braziliaanse Congregatie van de Zusters van het Onbevlekt Hart van Maria.
Het is afgelopen november gepubliceerd op het sociale netwerk.
De zusters zijn onder andere actief op het gebied van "sociale integratie" en "uitoefening van het burgerschap".
#newsQwqkqmarlf
nl.news
114

Opnieuw: Italiaanse versie van Ratzinger/Sarah-boek weerlegt Gänswein

De Italiaanse uitgever David Cantagalli vertelde IlFoglio (22 januari) dat de inleiding en conclusie van het Ratzinger/Sarah-boek over het celibaat "zijn geschreven door kardinaal Sarah en gelezen en …More
De Italiaanse uitgever David Cantagalli vertelde IlFoglio (22 januari) dat de inleiding en conclusie van het Ratzinger/Sarah-boek over het celibaat "zijn geschreven door kardinaal Sarah en gelezen en gedeeld door Paus Emeritus Benedictus XVI".
Daarom zullen beide namen op de omslag van het boek staan, "Robert Sarah met Joseph Ratzinger/Benedictus XVI".
Dit is weer in tegenspraak met de duidelijke leugen van aartsbisschop Gänswein dat Benedictus XVI het boek niet voor 13 januari heeft gezien.
Sarah zei dat hij het volledige manuscript op 19 november naar Benedictus stuurde voor correctie, en Benedictus persoonlijk op 3 december een ontwerp van de omslag voorlegde.
#newsYuemhclczs
nl.news
91

Katholieke aartsbisschop Chaput vervangen door modernistische Franciscus-partizaan

Franciscus heeft Mgr. Nelson Perez, 58, uit Cleveland gekozen ter vervanging van Mgr. Charles Chaput, 75, op 23 januari. CruxNow.com noemt de benoeming een "keerpunt". Een van de meest vocale katholieke …More
Franciscus heeft Mgr. Nelson Perez, 58, uit Cleveland gekozen ter vervanging van Mgr. Charles Chaput, 75, op 23 januari.
CruxNow.com noemt de benoeming een "keerpunt". Een van de meest vocale katholieke prelaten van het land werd vervangen door een radicaal.
Perez is de zoon van Cubaanse ballingen. Hij wordt de derde Latijns-Amerikaanse Amerikaanse aartsbisschop.
In maart 2019 verbood hij het knielen gedurende de mis, en schreef naar alle parochies dat iedereen tot na de communie tijdens het einde van de Grote Amen moet staan.
Afgelopen herfst vertelde Perez Cruxnow.com dat de meeste Amerikaanse katholieken, waaronder bisschoppen, Franciscus steunen en zelfs "grote liefde" voor hem hebben.
#newsCeknloymhp
nl.news
95

Kardinaal Müller: Franciscus "doet een vergeefse poging" wanneer hij met Scalfari spreekt

Een politicus die de rozenkrans omhoog houdt is meer te vertrouwen dan iemand die het kruis van Christus neerhaalt, predikte kardinaal Müller, terwijl hij op 21 januari in de Romeinse kerk Sant'Agnese …More
Een politicus die de rozenkrans omhoog houdt is meer te vertrouwen dan iemand die het kruis van Christus neerhaalt, predikte kardinaal Müller, terwijl hij op 21 januari in de Romeinse kerk Sant'Agnese in Agone een rozenkrans omhoog hield.
Dit was een verwijzing naar de voormalige vice-premier van Italië, Matteo Salvini, die vaak een rozenkrans liet zien tijdens toespraken, terwijl bijvoorbeeld kardinaal Marx uit München het verplicht stelde om in Beierse openbare gebouwen kruisbeelden te laten zien.
Volgens Edward Pentin (NcRegister.com, 21 januari), merkte Müller op dat Franciscus een "vergeefse poging" doet door met de oude Scalfari te praten "toen de atheïst uit deze dialogen concludeerde dat Franciscus "de goddelijkheid van Christus had ontkend".
Müller herinnert Franciscus eraan dat alleen door samen met de heilige Petrus te erkennen 'Gij zijt Christus, de Zoon van de levende God', een paus spreekt als 'paus van de gehele katholieke kerk'.
#newsNnubnpkxbf
nl.news
106

Franciscus creëert huis voor ex-zusters die "prostituee" werden

Kardinaal Joao Braz de Aviz, prefect van de Congregatie voor Religieuzen, vertelt L'Osservatore Romano's vrouwentijdschrift dat Franciscus de creatie heeft bevolen voor een huis in Rome voor zusters …More
Kardinaal Joao Braz de Aviz, prefect van de Congregatie voor Religieuzen, vertelt L'Osservatore Romano's vrouwentijdschrift dat Franciscus de creatie heeft bevolen voor een huis in Rome voor zusters die hun klooster hebben verlaten.
Aviz beweert dat ze "van de straat" komen, vooral als het om buitenlanders gaat. Volgens hem zijn ze soms "volledig verlaten".
"Het gebaar van Paus Franciscus is prachtig," riep een opgewonden Avis uit, en zei dat er ook enkele gevallen van prostitutie zijn geweest om in hun levensonderhoud te voorzien.
Als deze uitspraak waar is, gaat het hier om vrouwen die de voorkeur geven aan prostitutie boven terugkeer naar hun vaderland, een bewijs dat hun "roeping" vanaf het begin slechts een poging was om een visum in Europa te krijgen.
Afbeelding: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsCkxxaiivwz
nl.news
1100

Minder dan 2153 mensen runnen de hele wereld - en de media

In deze wereld bezitten 2.153 superrijken evenveel als maar liefst 4,6 miljard eenvoudige mensen samen, volgens Oxfam, een Britse confederatie van liefdadigheidsorganisaties. De rijkste 1% bezit meer …More
In deze wereld bezitten 2.153 superrijken evenveel als maar liefst 4,6 miljard eenvoudige mensen samen, volgens Oxfam, een Britse confederatie van liefdadigheidsorganisaties.
De rijkste 1% bezit meer dan twee keer zoveel nettorijkdom als 6,9 miljard mensen.
De armste helft van de mensheid - ongeveer 3,8 miljard mensen - bezit minder dan 1% van de wereldwijde rijkdom. Alle grote media zijn in handen van de superrijken en verdedigen hun posities.
Afbeelding: © World Economic Forum, CC BY-NC-SA, #newsOlayipivoj
Tinemin
Oxfam, een confederatie van liefdadigheidsorganisaties??? …Net zoals allerlei gesubsidieerde ngo’s en Amnesty International geeft Oxfam hun steun aan …More
Oxfam, een confederatie van liefdadigheidsorganisaties??? …Net zoals allerlei gesubsidieerde ngo’s en Amnesty International geeft Oxfam hun steun aan abortus actie’s.
nl.news
124

Er is al een schisma: twee religies in één kerk

Er is al een praktisch, maar nog niet formeel schisma in de kerk, zei de Italiaanse historicus professor Roberto de Mattei. Sprekend op de perser van 18 januari "Acies Ordinata" in München (Engelse …More
Er is al een praktisch, maar nog niet formeel schisma in de kerk, zei de Italiaanse historicus professor Roberto de Mattei.
Sprekend op de perser van 18 januari "Acies Ordinata" in München (Engelse video hier), stelde De Mattei dat "er twee verschillende religies zijn binnen dezelfde Kerk".
Hij maakte een onderscheid tussen de religie van de Duitse bisschoppen rond kardinaal Marx aan de ene kant en de katholieke religie aan de andere kant.
De Mattei benadrukte dat Franciscus ook moet beslissen of hij de vicaris van Christus wil zijn of "het hoofd van de Duits-Amazonische kerk".
De gesprekken op de presser zijn op Gloria.tv gepubliceerd in het Engels, Duits en Italiaans.
#newsBhgwpmqlsm
nl.news
104

Franciscus: Kerk zich onderwerpen aan onze gemeenschappelijke menselijkheid

Franciscus ontving 24 christelijke, islamitische en joodse leiders op het Abrahamic Faiths Initiative (AFI) in Domus Santa Marta op 16 januari. Later vertelde rabbi David Rosen, een AFI-lid, aan …More
Franciscus ontving 24 christelijke, islamitische en joodse leiders op het Abrahamic Faiths Initiative (AFI) in Domus Santa Marta op 16 januari.
Later vertelde rabbi David Rosen, een AFI-lid, aan Zenit.org dat Franciscus de menselijke broederschap "de basis voor het bevorderen van de vrede in de wereld" noemde en beweerde dat "alle andere verschillen ondergeschikt moeten worden gemaakt aan onze gemeenschappelijke menselijkheid".
Het doel van het AFI is om het ketterse Abu Dhabi-document over de menselijke broederschap, dat onverschilligheid ten opzichte van ernstige religieuze fouten bevordert, te verspreiden.
Volgens Christus is alles aan Hem ondergeschikt en is er geen vrede zonder Hem.
Afbeelding: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsMwdqyzscds