hu.news
94

A Vatikán hétmillió eurót fektetett be egy nem létező autópályába

Vatikáni ügyészek vádat emeltek Enrico Crasso ellen, aki évtizedeken át a Vatikán vezető befektetési vezetője volt, ő győzte meg az Apostoli Szentszéket arról, hogy 7 millió eurót fektessen be …More
Vatikáni ügyészek vádat emeltek Enrico Crasso ellen, aki évtizedeken át a Vatikán vezető befektetési vezetője volt, ő győzte meg az Apostoli Szentszéket arról, hogy 7 millió eurót fektessen be egy nem létező észak-karolinai autópályába - írja a PillarCatholic.com (július 15).
Azonban nem ez az egyetlen vád ellene. Crasso egyike a tíz vádlottnak a Vatikán közelgő pénzügyi bűncselekmények miatt indított perében. Állítólag az autópálya pénzét három olasz cég üzletrészesedésének felvásárlására használta fel.
A Crasso otthonában és irodáiban tartott házkutatások során a nyomozók egy befektetési ajánlat két változatát találták meg. A Vatikánnak bemutatott javaslat lényegesen eltért az eredetitől.
Crasso befektetését az akkori érsek, Angelo Becciu hagyta jóvá. A befektetést végül 2018-ban 5 millió eurós veszteséggel adták el.
#newsMdjobdhbtz