hu.news
667

Ferenc tettei "leírhatatlanul gonoszak"

Tucho Fernández kinevezése "nagyon helytelen", nyilatkozta a Gloria.tv-nek a gardonei római fórumon John Hunwicke atya, aki az anglikán hitről tért át a katolikusra, régi nyelveket kutat és a LiturgicalNotes.blogspot.com szerzője (lásd a videót).

Ezt közvetve még a Vatikán is elismerte, amikor a megválasztása bejelentésekor kiadott egy listát Tucho könyveiről, de a csókolózásról írt értekezését kihagyta közülük. Hunwicke ízléstelennek nevezi a könyvet, mivel helytelen, hogy egy elméletileg cölibátusban élő ember a csókolózási technikákról írjon.

Fernándezt Ferenc tökéletes ölebének tartja. "Szerintem Tucho bármit megtenne, amit a gazdája mond neki."

Ugyanez áll azokra is, akik a liturgiáért felelősek. A korábbi prefektusok felelős, intelligens és jámbor emberek voltak. A Liturgikus Szertartások Hivatalának jelenlegi vezetője Roche, "aki szándékosan vagy sem, de nem mindig mond igazat".

Hunwicke azt a példát hozza fel Roche őszintétlenségére, amikor azt mondta a miséről, hogy "be van tiltva", holott XVI. Benedek azt mondta, hogy ez nem igaz.

"Ha van egy kúria, és elvárják, ahogy tőlünk elvárják, hogy komolyan vegyük, akkor nem lehet hagyni, hogy a Rochéhoz hasonlók olyasmiket mondjanak, amelyek élesen szembennek az előző pápa kúriájának álláspontjával", jelenti ki Hunwicke.

Ferenc hivatala tiszteletet érdemel, de "a tettei leírhatatlanul gonoszak", teszi hozzá Hunwicke Ferenc liturgikus törvénykezésére utalva, de az abortuszra is, amit Ferenc szóban ugyan elítél, de a szavait nem követik tettek. Amikor 2018-ban Írországban legalizálták az abortuszt, Ferenc hallgatott. Ugyanakkor "engedélyezi" a szentáldozást olyan abortuszpárti propagandistáknak, mint Biden és Pelosi.

A homoszexualitás kapcsány Hunwicke Ferenc "testbeszédét" ítéli el, például amikor azt mondta, "Ki vagyok én, hogy megítéljem ezt?" (2013-ban a homoszexuális papokról), vagy amikor a homoszexualista Martint kinevezte az októberi szinódusba.

Hunwicke szerint Ferenc "nagyon rossz pápa", a régmúlt rossz pápáinak sorába illik, amikor például a pápáknak szeretőik voltak.

#newsUntyfcbtva

15:52