hr.news
196

Franjina sinoda je "megafon za stajališta strana Crkvi" - biskup

Mantra Franjine sinode je "slušati sve" [osim katolika], pomoćni biskup Rob Mutsaerts iz 's-Hertogenboscha napisao je na VitaminExp.blogspot.com (4. studenog).

Sinodu, u kojoj su i oni koji se ne slažu s Crkvom, naziva "megafonom za stajališta strana Crkvi". Sinoda "sastavlja popis pritužbi za raspravu". Ljudi kukaju da Crkva "ne prihvaća" njihove stavove, za koje Mutsaerts kaže da "nije sasvim točno" jer "flamanski i njemački biskupi surađuju s njima". Za Mutsaertsa je to "mnogo tragičnije".

Pritužba sadržana u sinodskom tekstu da Crkva "ne obraća pozornost na poligamiju" je zanimljiva Mutsaertsu, koji primjećuje da ista sinoda pokazuje kako "nema empatije" za katolike.

Za njega je jasno da se na Sinodi radi o promjeni "crkvenih pozicija". Proces saslušanja pokazuje "isparjelu vjeru" koja odbija prihvatiti nauk Crkve.

Mutsaerts stoga zaključuje da Bog "nije prisutan" u ovoj "podloj Sinodi" i da Duh Sveti nema "apsolutno nikakve veze s tim". Pokazuje to i činjenica da je među glavnim akterima Sinode "malo previše" branitelja homoseksualizma, pobačaja i sekularizacije.

Slika: Rob Mutsaerts © wikicommons, CC BY-SA, #newsNfnkajpxzz