The Ongoing Decline in Priestly Vocations
complicitclergy.com

The Ongoing Decline in Priestly Vocations

Emotions ran high on the part of hundreds of Catholic parishioners who gathered recently at a meeting to learn why the archdiocese would be cutting the number of …
john333
philosopher
Excellent book!
Cc Ss
If people aren’t getting married or having kids, where will the priests come from? Pray for matrimony first, priests second.
Aaron-Jozef
Een jonge hetero seksuele seminarist kan niet functioneren in een homoseksueel klimaat, want er is dan al gauw een relatie met pedofilie. pedofilie is de oorzaak van de vele misbruikzaken in de Rooms Katholieke kerk. Om hetero seksuele jonge mannen te interesseren voor het priesterschap is een andere geloofsovertuiging nodig. Iemand kan niet het geloof verkondigen als hij zelf niet gelooft en …More
Een jonge hetero seksuele seminarist kan niet functioneren in een homoseksueel klimaat, want er is dan al gauw een relatie met pedofilie. pedofilie is de oorzaak van de vele misbruikzaken in de Rooms Katholieke kerk. Om hetero seksuele jonge mannen te interesseren voor het priesterschap is een andere geloofsovertuiging nodig. Iemand kan niet het geloof verkondigen als hij zelf niet gelooft en doodzonden bij zich draagt. Deze priesters moeten beslist de Rooms Katholiek kerk uit. een zuivering. Bij de Heilige Sint Petrus broederschap en de Heilige Sint Pius X broederschap wordt het geloof van voor het Tweede Vaticaanse Concilie beleden in combinatie met een hetero seksueel klimaat. Dat is de oorzaak dat hun seminaries vol stromen met jonge hetero seksuele seminaristen die later als priester veel gelovigen aantrekken. Dat is ook het succes van deze broederschappen.
philosopher
I think other sociological studies suggest it is around 30% or 3 out of 10.
John A Cassani
Far more likely, though still horrifying.
John A Cassani
Ending mandatory celibacy is not an answer to the vocations crisis, as the article suggests. Also, while I don’t question the truth that there are far too many homosexual priests (there should never be one in active ministry at all), a self-selective study of 156 priests is not proof that 3 out of 4 priests are sodomites.