hu.news
457

Scalfari: A bolond Ferenc pápa megint elment gyónni

A 83 éves Ferenc pápa ismét bűnbocsánatot kapott az egyházellenes, 96 éves Eugenio Scalfaritól, aki a pápát már többször is kínos helyzetbe hozta.

Ferenc pápához hasonlóan Scalfari mindig azok mellé állt, akik hatalmon vannak. A fasiszta párt tagja volt, valamint a Roma Fascista főszerkesztője is. A háború után gyorsan feleségül vett egy zsidó nőt. Két szocialista oligarcha pénzével pedig alapított egy álhírt terjesztő hetilapot.

Augusztus 1-jén Scalfari leírta a Repubblica.it oldalon, hogy július 30-án találkozott Ferenc pápával Santa Martában, majdnem egy órát voltak együtt - pedig Ferenc pápának nincs ideje a saját bíborosaira. Az istentelen férfi Ferenc pápára úgy hivatkozik, mint "pápánk" és "Őszentsége".

Ferenc pápáról viccelődve Scalfari azt írja, hogy Ferenc pápa "az elmúlt hónapokban" felfedezte a "földi klíma" problémáját. Ferenc pápa klímával kapcsolatos enciklikái már 2015 május óta jelennek meg.

Scalfari felfedte, hogy találkozójuk óta több levelet is váltottak: "Tényleg barátok vagyunk.” A koronavírus ellenére "fizikailag és mentálisan és megöleltük egymást".

A beszélgetésük témája triviális volt: klíma, "modernitás", Ferenc pápa gondolatai a szocializmusról, olasz politika.

Scalfarinak elmondta Ferenc pápa, hogy az egyháznak gondoskodni kell a "klímaváltozásról" és kötelessége azt tanítani, hogy tisztelni kell környezetünket. Ferenc pápa nem tudja, hogy "az egyház" sok helyen még a Miatyánkot se képes megtanítani a gyerekeknek.

Emellett amint Ferenc pápa eltűnik, a Vatikánt nem fogja többet érdekelni a "klímaváltozás".

Ezután a pápa az amazóniai és a kongói folyó területein megtalálható "biodiverzitás" fontosságáról beszélt. Scalfari ismét Ferenc pápáról viccelődik: "Az ilyen helyek nagyon fontosak a bolygó és az egész emberiség jövője számára".

A gúnyolódást folytatva Scalfari azt mondja, hogy Ferenc pápa nemcsak a katolikus egyház alappillére, hanem "a világ összes egyházának és vallásának is". Előző interjúkban Scalfari elmondta, hogy Ferenc pápa nem hisz se Krisztus isteni eredetében, sem a pokolban.

Sajnos a "szegények" nem férhetnek hozzá a cikkhez, mert Scalfari csak fizetés után engedi elolvasni cikkjeit.

Kép: © wikicommons, CC BY-SA, #newsHazvluetjn