hu.news
114

Dolan bíboros: A papoknak MUSZÁJ oltakozni

Állítólag "nincs alapja" annak, hogy egy pap vallási felmentést adjon a vakcinára - írja John Cahill, a New York-i érsekség kancellárja egy július 30-i papoknak írt memorandumban. A New York-i …More
Állítólag "nincs alapja" annak, hogy egy pap vallási felmentést adjon a vakcinára - írja John Cahill, a New York-i érsekség kancellárja egy július 30-i papoknak írt memorandumban.
A New York-i érsekséget Dolan bíboros vezeti. Cahill az első világi kancellár. A memorandum megemlíti a Covid oltásokkal szembeni erkölcsi ellenérzéseket, mert azok az abortusszal kapcsolatosak, ami, mint megállapítja, egy "különösen éles" téma az abortuszpártiak és a hit tanításához "nagyon hűséges" (!) katolikusok körében.
Azonban minden racionális érvet elutasít azzal, hogy Ferenc pápa kétséges tekintélyéhez ragaszkodik, aki azt állította, hogy minden oltóanyag "erkölcsileg elfogadható", és Dolan bíboros is így gondolja.
Valószínű maga is észrevette, hogy milyen gyenge érvei vannak, ezért a fenyegetést is használja, azt sugallva, hogy a vírus terjesztése "személyes felelősséget róhat a papra" - pedig azt mondják, hogy a beoltott emberek továbbadhatják a koronavírust.
Kép: Timothy Dolan, © Mazur, CC BY-NC-SAMore