Clicks392
hu.news

Luther visszatért a "pápaszamárhoz"

Ferenc pápa október 25-én "ökumenikus zarándoklatra" érkező német lutheránusokat fogadott Rómában. Felesleges mottójuk az volt, hogy "Lutherrel a pápához" - hiszen Luther szobra már a Vatikánban áll.

Ferenc pápa majdnem 45 percet késett az audienciáról. 2016 októbere után ez volt a második alkalom, hogy a csoport Rómába jött. Ismét Ferenc pápa Luther-szobrát helyezték el az audiencia-teremben, továbbá egy nagy Luther-kép volt látható egy kisebb Ferenc pápa kép mellett.

Luther azt állította, hogy "az ördög alapította a pápaságot", és hogy az ördög a pápán és az Apostoli Szentszéken keresztül működik: "Aki Istent akarja hallani beszélni, olvassa a Szentírást; aki az ördögöt akarja hallani beszélni, olvassa a pápa rendeleteit és bulláit".

Azt mondta, hogy a pápa "hazudik, káromkodik, átkozódik és dühöng, ahogy a pokoli sátán hajtja", "nem tanít mást, mint hiábavaló bálványimádást", ordít, "mintha megszállott és ördögökkel lenne tele", és "elárulja és megrontja" a keresztény egyházat.

Luther számára a pápa egy "pápaszamár", egy "átkozott, óriási szörnyeteg Rómában", a római egyház egy "fiúiskola, prostituált és hermafrodita egyház" és "az ördög alapleve", a pápai kúria pedig egy "öszvérezred". Ferenc pápa most ezt a "bölcsesség forrást" emelte fel.

#newsKfshidhcxu