hu.news
343

Ha Sarah bíboros látta volna Viganó nevét, "azonnal elutasította volna"

Peter Kwasniewski amerikai teológus november 1-jén publikálta "XVI. Benedek békéjétől Ferenc pápa háborújáig: Katolikusok válaszolnak a Motu Proprio Traditionis Custodesra" című könyvét - amely 45 szerző 70 szövegét tartalmazza, köztük öt bíborosét (Sarah, Müller, Burke, Brandmüller, Zen) és öt püspökét.

A szövegeket máshol publikálták és összegyűjtötték őket egy könyvbe. Robert Sarah bíboros beleegyezett, hogy az augusztus 13-i Le Figaro interjúja benne legyen.

Egy Sarahhoz "nagyon közel álló" forrás (= maga Sarah) azonban azt mondta az I.Mediának (november 3.), hogy Sarah azonnal visszautasította volna, ha elmondták volna neki, hogy a könyvben Viganó érsek hozzájárulása is szerepel. Továbbá Sarah "nagyon elkeseredett", amikor meglátta a kiadvány "harcias" címét és jellegét.

Most arról panaszkodik, hogy szavait "instrumentalizálta" egy "politizáló csoport", amellyel "teljes mértékben nem ért egyet". Jó lenne, ha Sarah akkor is ilyen kemény szavakat találna, amikor az egyház ellenségeivel foglalkozik.

#newsSgavwukcbj