hu.news
423

Lefokozták a vallási közösség alapítóját

A Keleti Egyházak Kongregációja elvilágiasította és kizárta intézetéből a Mission de Vie alapítóját, Wissam Maalouf atyát, aki 2013-ban szentelték fel - írta november 18-án a LOrientLeJour.com.

A manorita Mission de Vie egy 80 tagot számláló vegyes közösség, amely öt líbiai kolostorban él, és a szegények megsegítésének szentelte magát.

Maaloufot kiskorúakkal szembeni elkövetett erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják. A kongregáció emellett kifogásolta Maalouf "makacsságát", amiért nem tett eleget az augusztus 31-én ellene hozott fegyelmi intézkedéseknek, amelyek célja papságának és intézeti tagságának védelme volt.

Maalouf többször is próbálta magát védeni, azzal vádolva a "fizetett sajtót" és a Baabda településének gyermekjogi bíróját, Joëlle Abou Haïdart, hogy azért ostorozta a közösségét, mert ők elutasítottak egy örökbefogadást, amelyet egy hozzá közel álló család számára kért.

Szeptemberben két másik maronita egyházhoz tartozó papot, Mansour Labaky-t és Georges Badr-t is megfosztottak a papságtól. A nagy népszerűségnek örvendő Labakyt Franciaországban 15 év börtönbüntetésre ítélték kiskorúak szexuális zaklatása miatt. Georges Badr, a Mar Takla (Hazmieh városának) papja és az ONG Domus káplánja a pletykák szerint pedofil volt.

#newsUsqukwmbdm