hu.news
1264

Pell: Ferenc pápa összezavarta az embereket

George Pell bíboros soha nem hagyta jóvá XVI. Benedek lemondását, és minden bizonyíték ellenére úgy véli, hogy Ferenc pápa "nagy empátia és együttérzés adománya" birtokában van (a szeptember 23-i webináriumról számolt be az NcrOnline.org).

A Ferenc pápa miatt megbotránkozókról Pell azt mondta, hogy egyesek "csak azon tűnődnek, hogy mit is tanítanak" jelenleg. Azt állította, hogy Ferenc pápának Jézushoz hasonlóan megvan az az adottsága, hogy "a periférián lévőkhöz és a bűnösökhöz elérjen" - miközben a valóságban csak az újságírókhoz ér el és a hitehagyott katolikusok döntését erősíti meg. Ez az elérés "összezavarhatja és össze is zavarta az embereket" - ismeri el Pell.

Pell megoldása az öngyilkos engedelmesség: "Tisztelnünk kell a hivatalt, tisztelnünk kell az embert és engedelmeskednünk kell a pápai utasításoknak".

A környezetvédelemmel kapcsolatban Pell felidézte a klímaváltozás példáit, amikor a középkorban kétszer is kiszáradt a Rajna (és végleg, miután a Teverébe ömlött). Pell kételkedik abban, hogy az ember "meg tudja akadályozni" a klímaváltozást, rámutatva a bizonyítékok és a politikai ajánlások közötti "hatalmas távolságra". A klímapánikról azt mondja: "A pogány emberek szeretnek valamitől félni".

Pell kifejezte nemtetszését a kis elit egyházzal szemben: "Szeretnék minél több magamfajta félig vallásos embert tartani az árban".

Kép: George Pell, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsDomhauhsab

lowoa
Ha FÁJ AZ IGAZSÁG, AKKOR TEGYENEK A HAZUGSÁG ELLEN, MERT AZ IGAZSÁG HA FELSZÍNRE KERÜL HATVÁNYOZOTTAN PUSZTÍT MINDENT AMIT NEM AZ ÖNZETLEN SZERETET ÉPÍTETT FEL! Itt volt egy hozzászólásom, sajnos még nem tudtam betenni oda ahová leginkább tartozott a lényege, AUSZTRÁLIA mivel elveszítette hitét, nem a SZENTHÁROMSÁGnak adja meg a tiszteletet, érvénybe lép amelyek ki voltak nyilatkoztatva, ha …More
Ha FÁJ AZ IGAZSÁG, AKKOR TEGYENEK A HAZUGSÁG ELLEN, MERT AZ IGAZSÁG HA FELSZÍNRE KERÜL HATVÁNYOZOTTAN PUSZTÍT MINDENT AMIT NEM AZ ÖNZETLEN SZERETET ÉPÍTETT FEL! Itt volt egy hozzászólásom, sajnos még nem tudtam betenni oda ahová leginkább tartozott a lényege, AUSZTRÁLIA mivel elveszítette hitét, nem a SZENTHÁROMSÁGnak adja meg a tiszteletet, érvénybe lép amelyek ki voltak nyilatkoztatva, ha nem ébred fel álmából, s nem zavarja el azokat a vezetőket akik ezt okozták. FÁJDALMAS LÁTNI, amikor egy kontinens partmenti régiói el fognak tünni az óceánokban.