ro.news
30

Cardinalul Dolan: „Preoții trebuie să fie vaccinați”

Se presupune că „nu există nici o scuză” pentru ca un preot să emită o scutire religioasă pentru vaccin, scrie John Cahill, cancelarul Arhiepiscopiei New Yorkului, într-un memorandum din 30 iulieMore
Se presupune că „nu există nici o scuză” pentru ca un preot să emită o scutire religioasă pentru vaccin, scrie John Cahill, cancelarul Arhiepiscopiei New Yorkului, într-un memorandum din 30 iulie către preoți.
Arhiepiscopia New Yorkului este condusă de cardinalul Dolan. Cahill este primul cancelar laic. Memorandumul menționează obiecții morale împotriva vaccinărilor Covid, deoarece acestea sunt legate de avort, ceea ce este, după cum observă „deosebit de grav” în rândul adepților pro-viață și al catolicilor „foarte loiali” (sic!) Învățăturii credinței.
Cu toate acestea, el respinge toate argumentele raționale insistând asupra autorității îndoielnice a lui Francisc, care susținea că administrarea oricărui vaccin era „acceptabilă din punct de vedere moral” și că cardinalul Dolan consideră același lucru.
Observând probabil calitatea slabă a argumentului său, el îl susține cu o amenințare sugerând că răspândirea virusului „ar putea impune răspundere personală preotului” - deși ni se spune …More