sl.news
51

Proti odklonskim škofom: Kardinal in škofje začeli mednarodni dan reparacije

Hongkongški kardinal Zen, pomožni škof v Karagandi, Schneider, in upokojeni pomožni škof mesta Chur, Eleganti, so 5.maja skupaj z 15 duhovniki in desetinami intelektualcev objavil poziv, ki kritizira tekočo nemško sinodo.

Sinodine ideje imenujejo za "očitno v nasprotju" s katoliškim naukom, češ da napake vključujejo napad na zakon in duhovništvo, ker želijo vsiliti "sodomitske zveze" in že poročene in ženske "duhovnike".

Podpisniki opažajo, da nemška duhovščina, razen redkih izjem, odstopa od Cerkve. Apel se nanaša na prihajajoči »homoseksualni blagoslov« iz 10. maja po vsej Nemčiji, ki ga odkrito podpira 2500 duhovnikov in pastoralnih agentov, več ali manj pa odkrito tudi večina škofov, "Nemška sinodalna pot si vsak dan prizadeva prispevati korak k razglašenemu razkolu in krivoverstvu."

Apel poziva Frančiška (!), naj konča "te premike" nemške sinode in uporabi "kanonične sankcije" - čeprav se v cerkvi Novus Orda sankcije uporabljajo samo proti katoličanom, nikoli pa proti heterodoksnim liberalcem:

Kot neposreden ukrep poziv 10. maj razglaša za Mednarodni dan molitve in reparacije zoper kazniva dejanja in svetoskrunstva, ki so jih zagrešili odklonski nemški škofje.

Katoličane kliče k temu, da recitirajo Litanije presvetega srca.
Duhovniki naj bi praznovali Missa pro remissione peccatorum.

Slika: Zen, Schneider, Eleganti, © wikipedia, CC BY-SA, #newsQrxmqlrksy