hu.news
408

A kiszámítható Ferenc egy kiszámítható istenkáromlót idéz

Augusztus 2-án, egy a lisszaboni hatóságokkal való találkozás során Ferenc José Saramago (+2010) portugál hitvitázót idézve azt mondta, hogy "egy találkozás igazi jelentőségét a keresés adja,…More
Augusztus 2-án, egy a lisszaboni hatóságokkal való találkozás során Ferenc José Saramago (+2010) portugál hitvitázót idézve azt mondta, hogy "egy találkozás igazi jelentőségét a keresés adja, és az embernek hosszú utat kell megtennie, hogy elérje, ami közel van."
Portugáliában Saramago neve egyet jelent az istenkáromlással és az egyház gyűlöletével. Az ateista és megrögzött kommunista Saramago írta a "Jézus Krisztus evangéliuma" című könyvet 1991-ben.
Eurico Dias Nogueira bragai érsek (+2014) a könyvet "a hívő keresztények arculcsapásának" nevezte. Mint sejthető, a regény leginkább Saramago mocskos fantáziájáról szól.
Elképzeli a bujálkodást "Szűz Mária" és "Szent József" között, "az Atya Isten" részvételével, ahogy elkeveri a magját a "Józsefével". Nyilvánvalóan tagadja "Szűz Mária" szüzességét.
Saramago "Jézusa" egy bordélyban találkozik "Mária Magdolnával", és utána ott is lakik vele. Az ő "Jézusa" tele van kétségekkel és fellázad "Atya Istene" ellen, aki bosszúálló, kolerikus és …More