hr.news
187

Povratak iz Marseillea: Franjo igra [korumpiranog] političara

Na letu iz Marseillea, gdje je ulični jezik arapski, u Rim, Franjo je odgovorio na samo tri pitanja (23. rujna). Glorificirao je masovno nezakonito useljavanje, ignorirajući probleme, nasilje i silovanja …More
Na letu iz Marseillea, gdje je ulični jezik arapski, u Rim, Franjo je odgovorio na samo tri pitanja (23. rujna).
Glorificirao je masovno nezakonito useljavanje, ignorirajući probleme, nasilje i silovanja koje ono uzrokuje u Europi. Pozvao je na "uključivanje" useljenika u Europu koja se raspada.
Franjo je uzburkao emocije izmišljajući “lagere” u kojima završavaju nezakoniti useljenici te govorio o izvjesnom dječaku Mahmoudu koji “nije mogao podnijeti torturu” trgovine ljudima te se na kraju objesio. “Oni su robovi [europskog sustava socijalne skrbi]”, uzviknuo je Franjo.
Zatim je osudio francuski zakon o eutanaziji, rekavši da se sa životom ne treba igrati i da se bake i djedovi istrebljuju jer su “stari i više nisu od koristi”.
Na kraju je rekao da je i rat u Ukrajini bio oko “trgovine oružjem”. Zatim je dodao da je "vidio da se neke zemlje vraćaju, ne daju oružje i započinju proces u kojem će mučenik sigurno biti ukrajinski narod. A to je loša stvar!”
Franjo je izbjegavao pitanja o …More