hu.news
685

Vádak érték a híres jezsuita művészt

A világi szlovén jezsuita és elismert művész, az 1991 óta Rómában élő 68 éves Mark Rupnik atyát egy felszentelt nő pszichológiai bántalmazással és szexuális erőszakkal vádolja - írta meg december …More
A világi szlovén jezsuita és elismert művész, az 1991 óta Rómában élő 68 éves Mark Rupnik atyát egy felszentelt nő pszichológiai bántalmazással és szexuális erőszakkal vádolja - írta meg december 1-én a SilereNonPossum.it.
• Rupnik készítette a Redemptoris Mater kápolnában (Apostoli Palota), a fátimai és a San Giovanni Rotondo bazilikában, a lourdes-i szentély homlokzatán, a madridi székesegyházban, a krakkói János Pál-szentélyben, a washingtoni János Pál-szentélyben és sok más fontos templomban található mozaikokat.
• Jelenleg a brazíliai São Paulóban található Aparecida nemzeti kegyhelyen dolgozik.
• A művész úr a Centro Aletti iskola igazgatója, amelyet II. János Pál pápa személyesen avatott fel 1993-ban, és amelyért Ferenc 2016-ban a Vatikánban Eucharisztiát tartott a jezsuiták és egy női világi intézet csoportja által működtetett központ számára. Az intézmény közös életet, teológiai és művészeti tanulmányokat kínál, és könyveket ad ki.
• Egy felszentelt nő már 1995-ben arról számolt …More