Clicks29
ro.news

Medjugorie: Noul episcop local emoționat legătură cu fenomenul

Pentru Monseniorul Petar Palić, 48 de ani, noul episcop de Mostar, Bosnia, fenomenul Medjugorje cu aparițiile sale false, rămâne o „întrebare deschisă”.

Medjugorje se află în eparhia Mostar. Episcopii anteriori din Mostar au respins presupuse apariții ale Maicii Domnului.

Acum, Palić a declarat în interviuri că a vizitat Medjugorje de mai multe ori, îi apreciază roadele spirituale și nu este nici un susținător, nici un dușman al Medjugorje.

Arhiepiscopul apostolic care a vizitat Medjugorie, Henryk Hoser, un susținător entuziast al Medjugorie, l-a invitat să viziteze din nou locul și vă face acest lucru „cu bucurie” și va accepta deciziile lui Hoser cu privire la locul respectiv.

Palić și-a scris doctoratul la Facultatea de Teologie anticatolică a Universitățîi Graz, Austria. În fosta sa eparhie din Hvar, Croația, el le-a spus credincioșilor că liturghiile de sâmbătă seara îndeplinesc obligația de duminică, o măsură cunoscută drept primul pas care îi încurajează pe credincioși să renunțe la obligația de duminică.

În primăvară, sub pretextul coronavirusului, Palić a suspendat liturghia publică timp de 6 săptămâni și apoi a abolit comuniunea pe limbă din motive de „igienă”.

Predecesorul său din Mostar, episcopul Ratko Perić, 76, nu a suspendat liturghii și nici nu a impus comuniunea în mână.

Imagine: Petar Palić, © wikicommons, CC BY-SA, #newsVwpblyoudz