hu.news
114

A püspök "meg akar szabadulni a fasisztáktól"

Vicente de Paula Ferreira 50 éves belo horizontei segédpüspök a Twitter.com-on (június 14) azt írta, hogy arra kérte Istent, "mutasson nekünk utat, hogy megszabaduljunk ettől a brazil fasisztától".

A karitatív prelátus a brazil elnökről Jair Bolsonaro beszélt, és arra kérte Istent, hogy adjon "bátorságot, hogy szembenézzünk a zsarnokkal, aki gyilkolja népünket", és imáját azzal a fohásszal zárta, hogy "szabadíts meg minket, Uram, a halál rossz uralmától".

Ha úgy tetszik nekik - például Biden abortuszelnök esetében - a bolsevik klérus gyorsan kéznél van azzal a szöveggel, hogy "az egyháznak ki kell maradnia a politikából". Ha Bolsonaro az oligarchák támogatását élvezné, a gyáva Ferreira soha nem támadta volna meg.

Ferreira közismerten sértegeti Bolsonarót. Márciusban azt mondta, hogy "a barbarizmus a mi rossz kormányunk célja", Bolsonaro vádemelését szorgalmazta, levonták őt, mint "a Covid-19 legnagyobb szövetségesét", és siránkozott "ezen a népirtó kapitalista rendszeren".

Ferreira másképp is tehet. Májusban az Oglobo.Globo.com lapnak azt mondta, hogy Isten országának építésén kell dolgoznunk, amely "a testvériségen alapul", és ezért "párbeszédet" kell folytatnunk olyan emberekkel, "akik nem is hisznek Jézusban, de közös ügyekért harcolnak".

#newsNfbeacnuum