hr.news
149

Niet! Bečki kardinal spriječio biskupa Schneidera da slavi misu

Biskup Athanasius Schneider smije držati propovijed samo tijekom rimske mise u 16:30 u ponedjeljak u bečkoj Karlskirche. Misu će slaviti svećenik Bratstva sv. Petra. Ova vijest proširila se poput vatre …More
Biskup Athanasius Schneider smije držati propovijed samo tijekom rimske mise u 16:30 u ponedjeljak u bečkoj Karlskirche.
Misu će slaviti svećenik Bratstva sv. Petra. Ova vijest proširila se poput vatre među starovjercima Beča. Kardinal Christoph Schönborn, koji redovito svoju katedralu pretvara u homosex izložbeni salon - zabranio je biskupu Schneideru da slavi rimsku misu, dopuštajući mu samo da predsjeda Euharistijom novog obreda.
Poznatom biskupu je već zabranjeno slaviti misu ili držati govore u nekoliko antikatoličkih biskupija.
Misa se održava neposredno prije Hoda za život, a koji prosvjeduje protiv izvještaja nekadašnjeg hrvatskog ministra Freda Matića, koji pobacivanje djece naziva "ljudskim pravom", a pravo djece na život označava kao "nasilje nad ženama". O izvještaju će se glasati u parlamentu EU-a 23. lipnja.
Biskup Schneider trenutno boravi u nekoliko europskih zemalja. Sredinom lipnja slavio je misu u Poljskoj, a zatim je putovao preko Italije na Austriju.
#newsPcpuwvtura