hu.news
529

Bármit lehet: Ferenc világiakkal ért egyet a De facto Püspöki Konferencián

Az "Amazonas Egyházi Konferencia" püspökökből és világiakból áll, fogalmazott október 3-án annak elnöke, Pedro Baretto Jimeno 78 éves perui bíboros, Huancayo Egyházmegye bíborosa az AmericaMagazin.org-nak.

Ferenc elfogadta a konferencia szobrának tervét, amely Baretto szerint "az első ilyen az egyház történetében", és "az amazonasi zsinat első konkrét gyümölcse".

Az eseményt azért illetik "egyházi konferencia" néven, mert az Amazonast érintő régió kilenc országának püspökei és világi tagjai vesznek részt rajta. Egy püspöki konferencia ezzel szemben csak egy adott terület püspökeit foglalja magában.

Baretto szerint az elkövetkező években hasonló egyházi konferenciákra más kontinenseken is lesz példa, beleértve Afrikát és Ázsiát, és hogy a jövőben a "püspöki konferenciáknak" "egyházi konferenciákká" kellene átalakulniuk."

Ferenc pápa centralizmusa és a legtöbb püspök intellektuális szegényessége miatt a püspöki konferenciák haszontalan vitakörökké váltak, miközben az Egyház a teljes anarchia szélén áll.

Kép: © Miguel Angel Chong, wikipedia, CC BY-SA, #newsNtuntmosyf