hr.news
168

Schneider: Rimska misa je prepreka sekularizmu Vatikana

Biskup Athanasius Schneider ne slaže se s Franjinim optužbama da su katolici rimskog obreda "u razdoru" ili "se bore protiv Drugog Vatikana".

Ovo je "evidentni izgovor" jer se iza Traditionisa Custodesa nalazi "još jedna agenda", odbacivanje Tradicije i promicanje sekularizma, izjavio je za EWTN (7. listopada).

Schneider nadnaravnost rimske mise naziva "preprekom" za Franjinu zemaljsku agendu koju "nažalost promiče Sveta Stolica".

Rimski obred i "drastično promijenjeni" Novus Ordo nisu samo dva koegzistirajuća oblika - kako je rekao Benedikt XVI. - nego iskreno dva sasvim različita obreda, primijetio je Schneider. Stoga se Novus Ordo "mora vratiti suštini tradicionalnog obreda svih vremena".

Što se tiče homoseksualnog zlostavljanja, Schneider je rekao da se zlo mora priznati, ali Crkva ne smije biti zastrašena od svijeta: "Uvijek kad Crkva kapitulira pred svijetom postaje sve slabija" I: "Moramo budi samouvjereni i biti uvjereni da istina ostaje".

O Sinodalnim putevima, Schneider je rekao da je stil parlamenta stran crkvenoj tradiciji: "Ne moramo utvrđivati istinu budući da smo je već primili od apostola, od Crkve."

#newsEgeynthvpg