hr.news
109

Kardinal Dolan: "Svećenici MORAJU primiti cjepivo"

Navodno nema "osnova" da svećenik izda vjersko izuzeće za cjepivo, John Cahill, kancelar njujorške nadbiskupije, poručuje svećenicima u memorandumu od 30. srpnja. Njujoršku nadbiskupiju vodi kardinal …More
Navodno nema "osnova" da svećenik izda vjersko izuzeće za cjepivo, John Cahill, kancelar njujorške nadbiskupije, poručuje svećenicima u memorandumu od 30. srpnja.
Njujoršku nadbiskupiju vodi kardinal Dolan. Cahill je prvi laički kancelar. U memorandumu se spominju moralni prigovori protiv cijepljenja protiv Covida jer su povezani s pobačajem, što je, kako primjećuje, "posebno akutno" među ljudima koji podržavaju život i katolicima koji su "vrlo odani" (sic!) učenju vjere.
Međutim, on odbacuje sve racionalne argumente inzistirajući na Franjinom sumnjivom autoritetu koji je tvrdio da je uzimanje bilo kojeg cjepiva "moralno prihvatljivo" i da kardinal Dolan smatra jednako.
Vjerojatno primjećujući lošu kvalitetu svog argumenta, potkrepljuje ga prijetnjom sugerirajući da bi širenje virusa "moglo nametnuti osobnu odgovornost svećeniku" - iako nam je rečeno da cijepljeni ljudi mogu prenijeti koronavirus.
Slika: Timothy Dolan, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsKobzjvchcv