hr.news
358

Kardinal Müller: Transvestiti ili homoseksualci "ne postoje"

Odgovor Tucha Fernándeza na nedavnu dvojbu o transvestitizmu otvoren je za nesporazum da bi moglo biti mjesta za "suživot grijeha i milosti u Crkvi", kardinal Gerhard Müller napisao je u izjavi za …More
Odgovor Tucha Fernándeza na nedavnu dvojbu o transvestitizmu otvoren je za nesporazum da bi moglo biti mjesta za "suživot grijeha i milosti u Crkvi", kardinal Gerhard Müller napisao je u izjavi za tisak od 9. studenog.
Müller citira Traditio Apostolicu, najstariji propis Rimske Crkve (oko 200. godine), koji zahtijeva da se prije ulaska u katekumenat moraju napustiti sve sumnjive profesije, nezakonita partnerstva i svako nemoralno ponašanje, protivno milosti krštenja:
“Bludnica, bludnik, onaj koji se osakaćuje i bilo tko drugi koji čini nešto o čemu se ne govori (1 Kor 6,6-20) treba biti isključen [iz katekumenata i krštenja]” (Traditio Apostolica 16).
Müller se također poziva na svetog Tomu Akvinskog koji iznosi istinu da grješnici koji dođu na krštenje s namjerom da nastave griješiti ne mogu biti kršteni.
Transvestiti i homoseksualci "ne postoje, ni u poretku stvorene prirode ni u milosti Novoga saveza u Kristu", zaključuje Müller.
Baš kao što je Bog stvorio muškarca i ženu, on će sve …More