hu.news
31.1K

Ferenc püspökké avatja a vele interjút készítő papot

Az 53 éves klaretinus Fernando Prado Ayuso atyát a spanyolországi San Sebastián (lakosság: 600 ezer katolikus, 196 pap) püspökévé nevezték ki. Az újdonsült püspök már két könyvet is publikált …More
Az 53 éves klaretinus Fernando Prado Ayuso atyát a spanyolországi San Sebastián (lakosság: 600 ezer katolikus, 196 pap) püspökévé nevezték ki.
Az újdonsült püspök már két könyvet is publikált Ferenc pápáról: "Diez cosas que el Papa Francisco te propone en el Año de la Misericordia" és "La fuerza de la vocación" (2018) című könyveket, amelyből az utóbbi egy interjú alapján íródott.
Az interjúban elmondottak szerint Ferenc számára a homoszexualitás egy "nagyon komoly" kérdés, és aggasztja őt a homoszexuálisok jelenléte a vallási életben és a papságban.
Hangsúlyozta, hogy a felszentelt és papi életben a homoszexuális vonzalomnak "nincs helye".
"Ezért az egyház azt ajánlja, hogy az ilyen mélyen gyökerező hajlammal rendelkező személyek ne jelentkezhessenek a papi hivatásra vagy a felszentelt életre. Ne legyen közül a lelki szolgálathoz vagy a felszentelt élethez".
Még egy példa, hogy Ferenc pápától gyakran hallunk mindent és mindennek az ellenkezőjét is.
#newsXxtedfgtjh
Ilor Ibot
Google fordítóval generálják ezeket a címeket? Mi az, hogy püspökké avatja a pápa ezt a papot? Valakit püspökké kinevezni vagy szentelni lehet.
Atosz80
Ne legyen köze a lelki szolgálathoz vagy a felszentelt élethez".
francesco69
Tudni kell, hol és mikor és főleg kinek kell hízelegni.