hu.news
665

Ferenc pápa ismét egy elítélt erőszaktevőt védelmez

Ferenc személyesen akadályozta meg Marko Rupnik atya, egy híres jezsuita művész kiátkozását, akit számos felszentelt nő vádol szexuális zaklatással és lelki bántalmazással - írja a MessaInLatino.it "magasan megbízható forrásokra" hivatkozva.

Korábban Rupnikot az év folyamán egy kánoni perben elítélték, amiért gyónásban feloldozott egy felnőtt és beleegyezéssel szexuális életet folytató női bűntársat. Az ítélet egyhangú volt, a büntetése pedig a kiközösítés volt.

Néhány órával az ítélet kihirdetése után azonban Ferenc pápa Rupnik kérésére visszavonta a büntetését. A Jézus Társasága már előkészített egy nyilatkozatot az ügyben, de megakadályozták annak beadását.

A jezsuita főügyész "visszataszítónak" nevezett egy másik, az 1990-es évekre visszanyúló szexuális kapcsolatot egy beleegyezését adó nővel, amely nem képezte a per tárgyát. Kérte a tárgyalás lefolytatását, de Ferenc megakadályozta azt. November 30-án Rupnik tiszteletbeli diplomát kapott a brazíliai Paranái Pápai Katolikus Egyetemtől (lásd a képen).

December 2-án a jezsuiták egy nyilatkozatban közölték, hogy megtiltották Rupniknak a gyóntatást és a lelki vezetést.

Ferenc már Argentínában is a erőszaktevők védelméről volt ismert, ha az elkövető az ő klerikális frakciójához tartozott. Mivel Rómában tartózkodik, ezért többek között Zanchetta püspököt és Inzoli atyát is megvédte.

Amióta az oligarchák által irányított média politikai célokra használja fel az egyházban elkövetett szexuális zaklatásokat, a szövetségesüknek számító Ferencnek nem kell félnie tőlük.

#newsWggkgbicqw